Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ebru Özkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ebru Özkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ebru Özkan, 18 Kasım 1978 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Ebru Özkan
Doğum Tarihi: 18 Kasım 1978
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 58 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Kahverengi
Eşi: Ertan Saban
Çocuğu: Biricik Saban
Kardeşleri: İki ablası bir abisi var.
Instagram: https://www.instagram.com/ebruozkan__/

Ebru Özkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Babası serbest meslek sahibi. İki ablası bir abisi var. Ortaokula kadar Ankara’da yaşadı daha sonra ailesi ile beraber Nevşehir Hacıbektaş’a yerleşti. 4 Haziran 2016 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Ertan Saban ile evlendi, çiftin Biricik adında bir kız çocukları var. “Abim ve ablalarım ben küçükken evden ayrıldı. Anne ve babamla altı yıl Nevşehir Hacıbektaş’ta küçük bir kasabada yaşadım. Yalnız bir çocukluk geçirdim. Toprak insanı olmayı çok sevdim. Meyveyi ağacından koparıp yediğim bir dönemdi. Küçük yerlerin dokusu ve sıcaklığının beni rahatlatıp güven verdiğini anladım. Ailem bana hiçbir zaman sert olmadı. Hep çok uyumluyduk. Konuşarak birbirimizi çok iyi anlıyorduk. Oyunculuk yapma isteğimi de çok saygılı karşıladılar. Beni anladılar ve desteklediler. Şu anda, ‘Anne çok yoruluyorum’ ya da ‘Baba çok yorgunum’ dediğim zaman, ‘Eee sen istedin!’ gibi tatlı sitemlerle karşılaşıyorum.”

Çocukluk yılları: Hiperaktif bir çocuktu bu sebeple çocukken hep yara bere içindeydi. “Hala da öyleyim. Hızlı hareket etmekten her yerimi çarparım. Yara bere içinde dolaşırım hep. Aynı zamanda sakarım. Çok hareketli insanlar sakardır da. En küçük çocuk olduğum için büyük kardeşlerim evlenmişti. Annem babam da çalışıyordu. Dolayısıyla yalnız bir çocukluk geçirdim. Kendi kendime oyunlar icat ederdim. Oyunculuk çocuk yaşlarımdan beri aklımdaydı. Üniversite için Ankara’ya geri dönüp Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Tiyatro Bölümü’nde okudum. Menajerim Jülide Kar oyuncularını tiyatro sahnesinden buluyor. 2006’da da benimle Ankara’da tanışmak istedi ve yola devam ettik.”

Eğitim hayatı: Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: 2006 yılında ‘Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı’ adlı filmde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile oyunculuk kariyerine ilk adımı attı.

Hangi proje ile parladı? 2009 yılında ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinde canlandırdığı ‘Halide’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Takıntılı, otokontrollü, azimli, çalışkan, mesafeli.

Düşünce yapısı: Özel hayatında magazinden uzak kalmayı tercih ediyor. Mahremiyeti seviyor. “Mahremiyeti seviyoruz ve korumaya çalışıyoruz ama saklanmıyoruz. Tabii ki dışarı çıkıyoruz, alışveriş yapıyoruz, sadece magazinle karşılaşmıyoruz. Bizim bulunduğumuz yerlerde olmuyorlar. Mekanlar farklı sanırım.”

İlk sinema filmi: Handan İpekçi/ Çınar Ağacı

Aşka bakışı: “Aşk beni ben yapıyor. Kimyamı etkiliyor. Hatta dönem dönem kimyasal bozukluklar da yaşatıyor. Aşk bence hayatın ana bağlantısıdır.”

Hayata bakışı: Bugüne kadar, doğruları neyse hep o şekilde davrandı. ‘Başkaları hakkımda ne der?’ düşüncesiyle yaşayamıyor. “Her anımdan keyif almayı bilirim. Büyük beklentilerim, hırslarım yok. Bu yüzden hayal kırıklıkları yaşamıyorum. Cebimdekiler zaman zaman çoğalıp, zaman zaman azalıyor. Bunlar da bende bir şeyler bırakıyor. Tecrübe kazandırıyor.”

İş hayatına bakışı: Mesleğini ve sanatın her dalını seviyor. Kendi adına olduğu yerden mutlu. “Bana en uygunu burası, onu biliyorum. Senaryo seçimini yaparken öncelikle, sevip sevmediğime bakıyorum, özel bir yöntemim yok. İleride ters köşe yapıp kaliteli bir komedide rol almayı da isterim.”

Anne olmak hayatında neleri değiştirdi? Anneliği, ‘tarifi imkansız, eşsiz bir duygu’ olarak tanımlıyor. “Biricik, hayatımıza katıldıktan sonra hem duygusal hem de teknik olarak çok şey değişti elbette. Özgürleştim, her fırsatta bunu dile getiriyorum. Gereksiz hiçbir şey düşünmüyorum ve hiçbir şeye değerinden fazla zaman ayırmıyorum. Kızıma kardeş düşünüyorum ama zaman ne gösterir bilemem. Kalabalık aile seviyoruz. Biricik’in bir kardeşi olmasını çok isterim.”

Ebru Özkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Hiç oturup da ‘ne oynamak isterim’ acaba diye düşünmüyor. Rol seçmek veya sevişme sahnesinde oynamam, öpüşmem gibi kuralları da  yok. “Açıkçası bu tarz konuları çok düşünmem. Düşünerek de büyütmem. Çünkü odak noktam asla onlar olmamıştır. Her şeyin gereğince ve zamanında yapılması gerektiğini düşünürüm. Çok gerektiren bir durumsa, bir mesajı varsa, belirli çerçeveler içerisinde elbette olabilir. Ama odak noktam asla bu değildir. Ben rolü senaryoya göre seçerim. Rolü sevip sevmediğime bakarım. Beni heyecanlandırıp heyecanlandırmadığına bakarım. Bu şekilde tercihlerde bulunuyorum. Sinemada da televizyon ve tiyatroda olduğu gibi rol ya da tarz ayrımı yapmıyorum. İyi yazılmış, bir derdi olan ve bunu seyirciye samimiyetle aktaran her filmde olabilirim.”

Kaygıları: Hayatta, haksızlıklarla, insanların rekabet uğruna kötüleşmeleri ve bile isteye birbirlerine zarar verme çabalarıyla derdi var.  “Yaptırım ve zorlamalar beni çıldırtıyor. Ötekileştirme, baskı altında tutma, kısacası huzur ve mutluluğu engelleyecek her türlü davranış biçimi benim derdim. Sektörde uygulanan baskı ve sansürleri de doğru bulmuyorum. Hayatın içindeki şeylerin neden yasaklandığını da anlamıyorum. Yemek yiyor, aşk yaşıyor, doğuyoruz ve ölüyoruz.  Eğer gerçek hayatta aşk yaşayıp ekranda el ele tutuşmuyor ya da öpüşmüyorsanız, sarhoş olduğunuzu gösteren bir sahnede içki içemiyorsanız gerçekle bağlantı kopar. Bunları kaldırırsak, geriye yaşamayan sabit halde duran insanlar kalır.”

Kimlere hayranlık duyar? ‘Stephan Hawking hayranı. “ Benim asla yapamayacağım ama çok ilgilendiğim bir işi yapabilenlere hayranlık duyuyorum. Gökbilimcilere, astrofizikçilere, matematikçilere.”

Erkekte çekicilik kriteri: İnsan olması ve dürüst olması onun için yeterli. “Benim için önemli olan erkeğin olaylara bakış açısı, duruşu ve nerede neye nasıl tepki verdiği.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006 – Gözyaşı Çetesi / Deniz

2007 – Kara İnci / Seçil

2009 – Güldünya / Duru

2009/ 2011 – Hanımın Çiftliği / Halide

2011 – Anneler ile Kızları  / Defne

2012 – Hayatımın Rolü / Ela

2014 – Not Defteri / Suna

2014/ 2016 – Paramparça / Dilara

2018 – Şahin Tepesi / Melek Özden

2019/2020- Hekimoğlu/ İpek Tekin

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı / Mara

2015 – Rüzgarın Hatıraları / Leyla

2014 – Uykusuz Rüya

2011 – Çınar Ağacı / Berrin

2007 – Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı / Melisa  (TV Filmi)

TİYATRO OYUNLARI

2012 – Pandaların Hikayesi / Oyun Atölyesi Tiyatrosu

2008 – Romeo ve Juliet

2008 – Arzu Tramvayı

2005 – Atları da Vururlar