Ana sayfa Sosyal Medya Ahu Tuğba, Amerika’dan yeni açıklamalar yaptı: Millet maske için yalvarıyor!

Ahu Tuğba, Amerika’dan yeni açıklamalar yaptı: Millet maske için yalvarıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk sinemasının ikonlarından olan Ahu Tuğba, bir ayağı Amerika’da bir ayağı Türkiye’de olan bir isim. Bunun sebebi ise 2. Dünya Savaşı yıllarında dedesinin ABD’ye giderek buraya yerleşmesi. Tuğba’nın ailesinin yarısının ABD’de olduğunu bilmeyenler de var. Ayrıca ünlü oyuncu ABD’de okudu

Eski eşi, yani kızının babası bir Amerikalı. Birçok akrabasının da ABD’de yaşadığını söyleyen Ahu Tuğa, Magazin Sortie sitesi Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert’e telefon ile bağlantı kurup açıklamalar yaptı. ABD ve Türkiye arasındaki sağlık sistemini karşılaştıran ve Türkiye’yi öven sözleriyle de sosyal medyada olay olan Ahu Tuğba, hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almıştı.

Sosyal medyada lince uğradığından şikayet eden Tuğba, yeni açıklamaları ile de dikkatleri çekecek. İşte o sözler: “Ben sağlık sorunlarından bahsettim. Yalnızca California ile New York eyaletinin nüfusu Türkiye’den daha fazla. Amerika’nın toplam nüfusu 339.200.153 kişi. Herkese yardım yapmaları zor. 1000 dolar mı verecekler? 50 Eyalet var Birleşik Devletler’de…

Burası milli felaket. İçler acısı, korkunç kötü durumda. Hiç iyi değiliz. Söylediğime inanmayanlar olmuş. Hergün bini aşkın insan ölüyor.” diye konuştu. Ahu Tuğba, “28 Nisan’da Türkiye’ye dönecektim, Havalimanları kapatıldığı için gelemiyorum.

Bu günlerde kutuplaşma diye bir şey olmaz ki.. Bu günlerde herkes bekleyiş içinde, aman aşı bulunsun, aileme birşey olmasın diye bekliyor. Dünya sessizliğe büründü. Sağlığımız için beklemedeyiz, yarınımız ne olacak bilmiyoruz. Adamın biri bana “Öl, geber, niye Amerika’dasın o zaman’ yazmış… Ben ‘aç kalsan kimse burada yardım etmiyor’ diyorum. Ondan bahsediyorum. O bana neler diyor..

Ahu Tuğba, Amerika'dan yeni açıklamalar yaptı: Millet maske için yalvarıyor! 7

Dünya da çok büyük salgın var ve hastaneler yetmiyor. Amerika, İtalya, İspanya çok zor durumda… Yargısız infaz yapılmaz ki, bu çok çirkin bir şey ben dünyada ki ölüm olayından bahsettim. Önemli olan insan sağlığıdır. Çok çirkin yorumlar var, sağlık sisteminden bahsediyorum ben, onlar ‘niye sen Amerika’ya gidiyorsun’ diyorlar. Bu durumda kimsenin tuzu kuru değil, bir anlık nefese bakıyor her şey… İnsanlar birbirlerine o kadar çirkin bir şekilde beddua etmemeliler. Herkes ‘yaşayacağım mı yaşamayacağım mı’ diyerek çoluk çocuğu için korku içerisine düşmüş.”

Sorgusuz, sualsiz yazıyorlar. Sağlığın siyasetle ne ilgisi var.. Ben sağlık konuşuyorum, onlar farklı şey konuşuyorlar. Burada da sağlık yardımı yok. Nüfus çok fazla Amerika da. California ile New York’un nüfusuna baksalar yeter. Birde üstüne Florida’yı ekle.. Türkiye’nin nüfusundan fazla.

Dünya da ölüm, var.. İsterse ona bölünsünler, herkesin beklediği tek bir olay var, sağlıklı bir şekilde nefes almak. İnsanlar dünya da savaşı bırakıp birbirlerini sevseler daha iyi olacak.. Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu çok doğru söylüyor, Central Park’ta açık havada Sahra Hastanesi var. Millet maske için yalvarıyor burada. Büyük bir felaket yaşanıyor..”