Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı Dipsiz Kuyum şarkısının çalıntı olduğu iddia edildi

Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı Dipsiz Kuyum şarkısının çalıntı olduğu iddia edildi

tarafından ker_def
Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Aleyna Tilki’nin dün yayınlanan şarkısının çalıntı olduğunu iddia etti.

“Acıların Kadını Aleyna” başlıklı bir yazı kalem alan ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, magazin gündemine bomba gibi düşen bir iddiada bulundu. Akay, bestesi Emrah Karaduman’a ait olan ve Aleyna Tilki’nin yorumuyla dün YouTube’da yayınlanarak milyonların dinlediği, ‘Dipsiz Kuyum’ isimli yeni şarkının, Acıların Kadını olarak bilinen Bergen’in yorumladığı ve 29 sene önce piyasaya çıkan ‘Yıllar Affetmez’ isimli şarkı ile aynı olduğunu açıkladı.

İşte Onur Akay’ın o yazısı:

“Acıların Kadını Aleyna

30 senelik şarkıları biraz değiştirip piyasaya sürmeye devam ediyorlar…

Tarkan’ın son albümünde söylediği ‘Beni Çok Sev’ isimli şarkısının, Ayşe Mine’nin 30 yıl önce söylediği ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkısından çalıntı olduğu iddiası, geçtiğimiz sene Aralık ayında magazin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Geçtiğimiz Şubat ayında ise, MESAM Teknik Bilim Kurulu’nun iki şarkı ile ilgili kararını açıkladığı belgeyi paylaşmıştım.

Tarkan’ın okuduğu ‘Beni Çok Sev’ isimli şarkının, Ayşe Mine’nin okuduğu ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkıdan çalıntı olduğu iddiası hakkında, MESAM Teknik Bilim Kurulu kararını vermişti.

Kurul, aynı olan bölümlerin eserlerin ana teması olduğunu tespit etmiş ve ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkının bestecisi Cengiz Tekin’in, bestesi Serkan İzzet Özdoğan’a ait olan ‘Beni Çok Sev’ isimli eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar vermişti.

İşte size ana temasının aynı olduğu bir şarkı daha!

Ve ne ilginçtir ki, yine bir Cengiz Tekin bestesi ile aynı…

Bu sefer yorumcu Aleyna Tilki besteci ise Emrah Karaduman…

Aleyna Tilki, Emrah Karaduman’la birlikte yaptığı ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısını Youtube’ta yayınladı. Şarkı, kısa sürede izlenme rekorları kırdı. Ancak bestesi Emrah Karaduman’a ait olan ‘Dipsiz Kuyum’ isimli şarkının ana teması, 29 sene önce Acıların Kadını Bergen’in söylediği ve sözleri Ahmet Selçuk İlkan’a, bestesi ise Cengiz Tekin’e ait olan, ‘Yıllar Affetmez’ şarkısı ile aynı…

Yine MESAM Teknik Bilim Kurulu karar verecek ve göreceksiniz eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar verilecek.”