Ana sayfa Dizi Haberleri Aliya dizisinin arka planında yaşananlar diziyi daha da ilginç kılıyor

Aliya dizisinin arka planında yaşananlar diziyi daha da ilginç kılıyor

tarafından ker_def

Aliya dizisinin arka planında yaşananlar diziyi daha da ilginç kılıyor 7

Dizinin Boşnak yönetmeni Ahmet İmamoviç ise Aliya İzzetbegoviç’in Bosna’da bir dizi ya da filme konu olmadığını, bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu projede yer almaktan büyük onur duyduğunu açıkladı. İmamoviç, dizinin senaryosunu yazan Ahmet Tezcan’a da etkileyici bir senaryo yazdığı için ayrıca teşekkür etti.

İbrahim Eren ise “Bugün burada Hasan Biber’in 1940’ların sonundaki Miladi Müslümanlar, Genç Müslümanlar Hareketi’nin öncülerinden Hasan Biber sorgulanıyor, daha sonra kurşuna diziliyor; Aliya İzzetbegoviç’in ismini vermiyor. Çok etkileyici, güzel kurgulanmış bir sahneydi. Ekip bu sahneye günlerdir hazırlanmış. Ben çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim…” dedi.

TRT 1’DE EKRANA GELECEK

Yapımcılığını Sancak Medya adına Muhammed Hakan Sancaktutan’ın üstlendiği dizide Aliya İzzetbegoviç’i Yurdaer Okur, eşi Halida Hanım’ı Görkem Yeltan, oğlu Bakir İzzetbegoviç’i Berke Üzrek, kızı Sabina İzetbegoviç’i ise Dilşat Çelebi canlandırıyor. Dizinin müziklerini ise ünlü maestro Emir Nuhanoviç hazırlayacak. Aliya’nın en sevdiği müzisyenlerden olan Lejla Jusiç de sesiyle diziye renk katacak. Çekimlerinin 75 günde tamamlanması planlanan dizi; Bosna Hersek’teki Sarayevo, Mostar, Tarçin, Blagaj, Konjiç ve Pocitelj gibi özel mekanlarda çekilecek. Eğer bir aksilik olmazsa dizi, yıl sonuna doğru önce TRT 1’de ekrana gelecek.