Ana sayfa Dizi Haberleri Alp Navruz seçim yapma başarısıyla parmak ısırtırken, Yürek Çıkmazı dizisindeki sorun da ortada duruyor!

Alp Navruz seçim yapma başarısıyla parmak ısırtırken, Yürek Çıkmazı dizisindeki sorun da ortada duruyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Alp Navruz, bugüne kadar dizi seçme konusunda çok başarılı bir süreç yürütüyor. Oyuncunun rol aldığı yapımlar uzun süreli oluyor ve hikaye derinlikleri ile de çok konuşuluyor.

TRT1 ekranında salı akşamları yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisi de böyle bir proje oldu. Bir dönem çok iyi reytingler alarak ilerleyen dizinin, son birkaç aylık süreçte ciddi bir izleyici kaybı yaşaması reytinglerdeki düşüş ile gözlemleniyor.

Alp Navruz, canlandırdığı Halil karakteri ile gönülleri bir kez daha kazanırken, dizi seçme konusunda da kendisini şanslı birisi olarak görüyor. Ancak onun bu şansı aslında proje seçerken koyduğu kıstasların da bir sonucu.

Oyuncu, “Biraz ince eleyip sık dokuyorum, önceliğim senaryo oluyor. Sonra oynadığım karakter, sonra genel ambians ve kadro gibi etmenler oluyor. Çok şükür bu konuda tutturabiliyorum, biraz şanslıyım” diyerek proje seçerken nasıl tavır aldığını anlattı.

Yaz dönemi geldi ve dizi reytingleri düşüyor ve Yürek Çıkmazı dizisindeki ilgi azalmasını da oyuncu bu duruma bağlıyor. Aslında Yürek Çıkmazı’nın salı rekabetinde geriye düşmesinde Aile isimli Show TV dizisinin de önemli bir payının olduğunu söylemek lazım.

Zaten Fas’a ziyaret yaptıktan sonra İstanbul’a dönüşünde açıklamalarda bulunan Alp Navruz da bu noktaya dikkat çekmişti. Oyuncu, farklı işlerin başladığını belirtmiş, yaz döneminde reytinglerin genel olarak düşüş yaşadığı ifadesini kullanmıştı.

Alp Navruz’a göre Yürek Çıkmazı dizisinde karakter ve hikaye gayet iyi gidiyor. Oyuncu diyor ki: “Yaz geldi biliyorsunuz, normalde reytingler yavaş yavaş düşmeye başlar, farklı işler girer. Bizim başladığımız zamandan bu yana kadar belirli bir bandın altına inmeyen nadir işlerden birisi oldu. O açıdan gayet güzel. Senaryo açısından da bizi tatmin eden, sette mutlu olduğumuz bir iş yapıyoruz. Sete mutlu gidiyoruz, iyi olan tarafı ol. Arkadaşlarımız ile, yapım ile kanal ile aramız çok iyi. O da bir oyuncu için iyi olan tarafı, karakterden de çok memnunum.”

Alp Navruz seçim yapma başarısıyla parmak ısırtırken, Yürek Çıkmazı dizisindeki sorun da ortada duruyor! 7

Yürek Çıkmazı dizisinin devam edip etmeyeceği konusunda izleyiciler merakla bekliyor. Son dönemde gelen reytinglere bakıldığı zaman ikinci sezonda projenin çok zorlanabileceği de ortada. TRT1 nasıl bir karar alır bilinmez ama Yürek Çıkmazı tam arafta kalan bir yapım konumunda. Çok iyi bir sezon geçirmiş olsa da son dönemde izleyicisi çekmekte zorlanan dizinin devam etmesinin ne kadar riskli olduğunu da televizyon yapımcıları gayet iyi bilir.

Yürek Çıkmazı dizisinin akıbeti merak edilirken, şimdiden ünlü oyuncuya yapılan tekliflerin sayısı da artmaya başladı. 5 adet proje geldiğini ve bunları okumakta olduğunu anlatan Alp Navruz, yaz döneminde tatil yapmak istiyor. Ancak iyi bir proje gelirse kamera karşısına geçebileceğini de ifade eden oyuncu, sırf dijital olduğu için bir projede yer almayacağını kendisi için senaryonun ve karakterin belirleyici olacağını da sözlerine ekledi.