Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde imkansız bir aşk!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde imkansız bir aşk!

tarafından ker_def

Alparslan Büyük Selçuklu ilk sezonunda olduğu gibi ikinci sezonunda da en zirvelerde olmaya devam ediyor. Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları seyirciyle buluşan “Alparslan: Büyük Selçuklu” 36. bölümü ile izleyiciden büyük beğeni topladı.

Dizinin 36. bölümünde; Sultan Tuğrul’un Alparslan’ın kılıç hakkı olan Vaspurakan’ı Yınal’a vermesi izleyenleri şaşırttı. Flora’nın kilisede Süleyman’a aşık olduğunu söylemesi ve Süleyman’ın Florayı düşünüyor olması ikili arasında imkansız bir aşk yaşandığını gözler önüne serdi.

Vaspurakan’da ihtilal yapmak isteyen Arslan Yusuf’un ve Grigor’un planını Seferiye Hatun bozdu ve Çağrı beyi Vaspurakan’ın başında durması için çağırdı. Ancak Çağrı Bey, Alparslan’ın yokluğunda Seferiye’nin Vaspurakan’ın başında durmasını istedi. Alparslan’ın Hacerülesved’i Besasiri’nin elinden almak için Mısırlı Azim kılığında Besasiri’nin konağına gitmesi ve akşam yemeğinde Besasiri’yi oyalayabilmek için Besasiri ile dövüşme sahnesi çok sayıda yorum aldı.

Dizinin 36. bölümünde neler oldu? İşte tüm detaylar: Alparslan, Abbasi Halifesinin karşısına çıkmış, Büveyhilerin Hacerülesved’in çalınan büyük parçasını ele geçirdiğini öğrenmişti. Vazifesi ise mübarek taşı onlar Fatımi Halifesine vermeden alıp Abbasi Halifesine getirmekti. Alparslan, yaptığı tertiple Fatımi Halifesinin taşı teslim almak üzere Besasiri’ye gönderdiği hassa komutanlarından Azim’in yerine geçti.

Besasiri Alparslan’ı tanımadığı için bunu fark etmedi. Alparslan ve alpları Besasiri fark etmeden taşı sahtesi ile değiştirdi. Mısır’a kadar Alparslan’a eşlik etmek isteyen Besasiri, yola çıkmadan önce 20 adamın sadece içlikleri ile ölü bulunduğunu öğrendi. Alparslan ile yola çıktığı sırada ise Fatımi Halifesinden gelen not ile halifenin 20 asker gönderdiğini öğrendi ve karşısındaki Azim sandığı kişinin aslında Alparslan olduğunu anladı. Besasiri, Alparslan’ın oyununa gelerek, Alparslan’ı kaçırdı. Alparslan, Hacerülesved’i Vezir Müslime’ye teslim etti. Müslime, Yınal’dan bir name geldiğini söyledi ve nameyi okuyan Alparslan, Sultan Tuğrul’un Vaspurakan’ı Yınal’a verdiğini öğrendi. Alparslan kılıç hakkı olan Vaspurakan’ın Yınal’a verilmesine nasıl bir tepki gösterecek?

Vaspurakan’daki boşluktan yararlanan Arslan Yusuf ihtilal hayalleri kurmuştu. Seferiye ve Buharalı komutanlar ile tertibini yapmış ve gece yarısı bütün ileri gelenleri öldürerek ilk ayaklanmayı başlatacaktı. Seferiye de kendisine Öke’yi ayırdığını söyleyerek onun yanına gitmişti. Seferiye ihtilale katılarak babasının yanında saf tutmadı ve Buhara’dan gelen heyeti geri gönderdi. Bu durumu daha önceden Çağrı Bey ile de paylaşan Seferiye’nin bu hamlesi Öke’yi ve Gevher’i kızdırdı ancak Seferiye’ye bir ceza veremediler.

Grigor, hem Süleyman’ın kaçışı hem de Alpagut’un casus olduğunu anlayamaması sebebiyle Yınal’a iyice bilenmiş ve artık ona güvenmemektedir. Ancak Selçuklu’nun gizli teşkilatından olan dilenci kılığına girmiş Yasin Yınal’ı Papaz Stefanos’la buluşturdu. Stefanos’un aslında Grigor’un gerçeği bildiğini söylemesi üzerine Yınal da Grigor ile görüşüp Alparslan ile bir olup bir plan yaptıklarını ama taht için bundan vazgeçtiğini söyledi. Yınal’a güvenen Grigor, bunun üzerine Sultan Tuğrul ile görüşmeye gitti ve Vaspurakan ile Yınal arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

Senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç’a Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi başarılı isimler eşlik ediyor.