Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 58. bölümüne ihanet ve isyan damga vurdu

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 58. bölümüne ihanet ve isyan damga vurdu

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarına damga vuran pazartesi günleri izleyicileri ekrana kilitleyen Alparslan: Büyük Selçuklu, yine büyük beğeni toplayarak geceye damgasını vurdu.

Dizinin elli sekizinci Kavurd’un Alparslan’a ihanet etmesi izleyenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Alparslan’ın Kral Bagrat’a iş birliği teklif etmesi izleyicilerin beğenisini topladı. “Alparslan’a kim ve neden yardım etti?’’ sorusu geceye damga vurup, sosyal medya da merak konusu oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünde neler oldu? İşte tüm detaylar: Alparslan, Kavurd’un ihanetini anladı. Alparslan’dan tahtı alma derdinde olan Kavurd, zindana kapatılmak üzere çıktığı yolda kaçmayı başardı ve Alparslan’ın beylerinin kellelerini kesmek için kılıcına sarıldı. Kellelerini kesen Kavurd, Alparslan’a baş kaldırdığını herkese bildirdi. Bu baş kaldırmanın sonunda Alparslan, kardeş sevgisini artık bir kenara koyup, Kavurd’a bütün yaptıklarının bedelini ödetmeye karar verdi. Kavurd, onu isyanından vazgeçirmeye çalışan ağabeyi Yakuti’yi de dinlemez ve Alparslan’ın canına kast eder. Yaşanan çatışmada Kavurd çok ağır yaralanır.

Vezir Hüsameddin tarafından etrafı sarılıp çembere alınan Seferiye, almış olduğu haberi Alparslan’a sonunda verdi. Alparslan, aldığı haberden sonra Seferiye’yi kurtarmak için çare aramaya başlayıp, Seferiye’yi sağ salim kurtardı. Vezir Hüsameddin Seferiye’nin kurtarılmasının ardından Alparslan’dan kaçmak için yola düştü.

Hüsameddin’in izini bir süre kaybeden Alparslan, daha sonra orman yolunda bulmuş olduğu ipuçlarını takip ederek, Hüsameddin’in askerlerinin cesetleriyle karşılaştı. Vezir Hüsameddin’in cesedini gören Alparslan ve erleri şaşkınlıkla etrafa bakındı. Kafalarda “Alparslan’a kim ve neden yardım etti?’’ sorusu yer aldı.

İmparator Dukas’ın emriyle Ani’ye gelen Diyojen, Ani’de var olan güç dengelerini değiştirip eline aldı. Bagrat için Alparslan’ın huzuruna giden General Diyojen istediğine ulaşamadan geri döndü. Leon Adrian ile iş birliğine devam etti. Alparslan, Kral Bagrat ile iş birliği yapıp Ani de gözü kulağı olması için ona teklif sundu.

Yakuti ve Alparslan Prens Kürige’nin kızı ile evlilik meselesini konuşmak üzere gitti. Kürige’nin kızının Luiza olduğunu gören Alparslan ne yapacak? Seferiye, evlilik meselesine nasıl tepki verecek? Diyojen, Kral Bagrat’ın ihanetini öğrenecek mi?

Alparslan Büyük Selçuklu, her Pazartesi TRT 1’de…