Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisi 54. bölüm büyük ses getirdi!

Alparslan dizisi 54. bölüm büyük ses getirdi!

tarafından ker_def

Alparslan Büyük Selçuklu sosyal medyada büyük sese getirdi. Dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde neler oldu? TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu, “54. bölümü ile izleyiciden büyük beğeni topladı.

Dizinin 54. bölümünde; Avar’ın zindandaki hali izleyenleri üzüntüye boğdu. Leon’un Avar’ı kaçırtması sosyal medyada büyük ses getirdi. ‘Seferiyeler yaşayacak mı?’ sorusu geceye damga vurdu. Dizinin 54. bölümünde neler oldu: Alparslan gördüğü cesedin Fazluye’ye ait olduğunu görünce hem şaşırdı hem de ölen kişinin Kavurd olmaması onu biraz rahatlattı. Kavurd, Fazluye’nin yanındaki komutan Mübariz ile Fazluye’ye attığı suçla Alparslan’ı kendine inandırdı. Kavurd, Alparslan’a Şiraz’ı istemediğini buna karşılık Merdan’ın affını istediğini söyledi. Alparslan kabul etti; Şiraz’ın hakimliğini Erbasgan’a vereceğini ve Ani’ye Kavurd’la birlikte yürüyeceklerini söyleyerek yola düştü.

Alparslanlar Ani’ye yaklaştığında bir ulak geldi ve Avar’ın idam edileceğini söyledi. Alparslan duydukları ile atını dörtnala Rey’e sürdü. Alparslanlar Rey’e yaklaştığında Kavurd’un tertip kurduğu okçuları harekete geçti ve Alparslan’ı omzundan vurdu. Saldırının ardından okçular kaçarken, Kavurd ile Merdan, tertiplerinin ortaya çıkmaması için okçuları öldürdü ve tekrar Rey’e doğru yola çıktılar.

Avar’ın zindana atılacağını öğrenen Hıristiyan halkı, karakolun önünde toplanıp hep bir ağızdan Avar’ın aleyhine bağırdı. Halk öfke ile bağırırken, Avar’ın içinde olduğu zindan arabası geldi ve halk onu taşladı. Rey’e dönen Seferiyeler, Avar’a olanları öğrendiğinde iftira olduğunu anladı ve gerçeği ortaya çıkarmak için plan kurdu. Seferiyeler Avar’ın suçsuzluğunu mahkemede söylemesi için Cato’nun yanına zindana gitti ve Cato mahkemede her şeyi anlatacağını söyledi.

Leon, Cato’nun Avar hakkındaki gerçeği anlatacağını düşünerek; köle kılığında Rey’e giren Bizans askeri Andre’ye kâğıt gönderdi. Bizans askerleri Leon’un notu üzerine cinayet işleyerek zindana girdi ve Leon’un emri üzerine zindandaki Cato’yu öldürdü. Ardından gardiyan kılığına girdi ve Avar’ın olduğu zindana gitti.

Bizans askeri Avar’ı saray zindanına götüreceğini söyleyerek Avar’ı Ani’ye kaçırdı. Avar’ın kaçtığını duyan Hıristiyan halkı; Avar’ı kaçıranın Alparslan olduğunu düşünüp karakolun önüne yığıldı. Alparslan Avar’a tuzak kuran Jemma’nın, Leon ile iş birliğini ortaya çıkarmak için; Jemma’nın evine Leon’un ağzından yazılmış not bıraktı. Jemma notu okuduğunda Ani’ye gitti. Jemma geldiğinde Alparslan’ın tuzak kurduğunu anlayan Leon, Jemma’yı öldürdü. Alparslan Leon’un Jemma’yı öldüreceğini bilerek Piskopos Yorgo’yu da gerçekleri görmesi için Ani’ye gönderdi.

Piskopos Yorgo Ani’den çıktığında onu takip eden Adrian, Yorgo’yu Seferiye ile görünce tuzağı anladı. Tuzağı öğrenen Leon mahkemede Piskopos Yorgo’nun gerçekleri söylememesi için; köle kılığındaki Bizans askerlerine onun öldürülmesini söyledi. Bizans askerlerinin tehdit ettiği Argus, mahkeme kurulduğunda gerçekleri anlatmaya başlayan Piskopos Yorgo’nun yanına gitti ve üstündeki neftleri patlattı. Seferiye’ler patlamadan sağ çıkacak mı? Leon Avar’a ne yapacak?

“Alparslan: Büyük Selçuklu” her pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de