Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan dizisinde başarılı olan taktik şimdi de Barbaroslar için uygulandı!

Alparslan dizisinde başarılı olan taktik şimdi de Barbaroslar için uygulandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Barbaroslar dizisinin ilk konuşulmaya başlandığı dönemde izleyicilerde ne kadar büyük bir heyecan yarattığını hatırlayanlar olacaktır. Bir de Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe gibi önemli isimlerin başrolünde yer alacak olması o günlerde çok konuşulmuş ve medyada geniş bir şekilde yer almıştı.

Barbaroslar dizisi için ön hazırlıklar neredeyse 1 yıl kadar sürdü. Hatta çekimlere başlandıktan aylar sonra ilk bölüm yayınlandı ve bu noktada ekibin zaman konusunda bir acele etme halinin olmadığını biliyoruz. Ancak ortaya çıkan sonuç kimseyi tatmin etmedi.

Akdeniz’in bir Türk gölü olarak adlandırıldığı döneme adını yazan ve tarihe de büyük denizci olarak geçen Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesi arzu edilen şekilde ekrana yansımadı. TRT1’in büyük bütçelerle ortaya çıkardığı projenin ilk sezonu ne yazık ki, tatmin edici değildi ve büyük değişimler de hemen ardından geldi.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi de yine güçlü bir tarihi yapım olarak TRT1 ekranında yer almış ve çok da başarılı olmuştu. Ancak ardından gelen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde her şey baştan aşağıya değiştirildi. Bir iki oyuncu dışında tüm kadro yenilendi. Hikaye baştan aşağıya değişti ve yepyeni bir dizi ortaya çıkartıldı.

Alparslan dizisinde başarılı olan taktik şimdi de Barbaroslar için uygulandı! 7

TRT1, Alparslan dizisi konusunda yaşanan bu değerli tecrübenin şimdi benzerini Barbaroslar dizisi için de uygulamak kararlılığında. Barbaroslar ekibinden birçok oyuncu ayrıldı. Engin Altan Düzyatar, Pelin Akil, Caner Topçu ve son olarak da Ulaş Tuna Astepe’nin dizinin kadrosunda ayrıldığı ortaya çıktı.

Birçok izleyici açısından bu durum ekibin dağılması olarak yorumlanabilir ama aslında yeni bir dönem ve yeni bir dizi ortaya çıkarmak için yapılan bu hamle Alparslan stratejisinin bir benzeri.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı ismi ile yayınlanan dönem artık kapandı. Yepyeni bir dönem başlayacak ve yepyeni oyuncularla ve hikaye ile yola devam edilecek. Bu süreçte TRT1’in beklentileri gerçekleşir mi bilinmez ama, izleyicilerin yeni gelecek dizi için de heyecanla beklediğini görebiliriz.

Şayet Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı oyuncuları ve konsepti ile devam edilmiş olsaydı, TRT1’in bir sezon daha bunu sürdürebilme fırsatı olmayacağı gibi, izleyici ilgisi de zaten dip yapmıştı ve anlamsız bir adım olurdu.