Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisinde nişan sahnesi izleyenleri çok etkiledi!

Alparslan dizisinde nişan sahnesi izleyenleri çok etkiledi!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu, yayınlanan 22. bölümüyle büyük beğeni toplayarak, izleyiciyi ekran başına kilitledi. Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinin hayranları yayınlanan 22. Bölüm süresince sosyal medya mecralarında Akça ve Alparslan’ın nişan sahnesini konuştu.

Akınay’ın Akça’ya oğlu ile kolyesinin hikayesini anlattığı ve aynı kolyeden Akça’nın da Alparslan ve kendisi için yapması da dikkat çeken sahneler arasındaydı. Akça, Akınay’dan öğrendiği gibi Lailahe illallah Muhammedün rasulullah yazan yazıyı Allah ve Muhammed kelimelerinin arasından keserek, yarısını Alparslan’a yarısını kendisine alarak kolye yaptı.

Akça böylece hiç ayrılmayacaklarını, sağ oldukça dönüp dolaşıp illa birbirlerini bulacaklarına inanıyordu. Yarım yazılar mutlaka bir araya gelecekti çünkü Allah, Muhammed’den asla ayrılmazdı. Liparit kardeşlerin Akınay’ı yaralaması ve Akça’nın ana diyerek bağırıp, İvan ile kılıç kılıca dövüşmesi birçok yorum aldı.

Evdokya’nın Diyojen ile evleneceği sırada kaçırılması ve Dukas ile karşılaşması ve Dukas ile evlenmek zorunda kalması izleyenleri şaşırttı.

Kekavmenos’un yerini söylemek zorunda kaldığı büyük dehlizde mühimmat ve malzeme taşıyan Alparslan ve alpları, Diyojen ve Rati’nin saldırısı sonucunda dehlizde sıkışıp kaldı. Kekavmenos, dehliz odacığının girişine yerleştirilen cevherler sebebiyle akli melekelerini kısmen ve geçici olarak yitirdi. Alparslanlar, üstlerine çöken dehlizden buldukları hava kanalı sayesinde çıktı. Alparslan ile Akça nişanlandı. Alparslan Akça’yı Hasan ve Akınay’dan istedi.

Dehlizden çıkan Alparslan ve Kekavmenos arasındaki anlaşma orada son buldu ama Alparslan son bir plan daha yaptı. Kekavmenos önce itiraz etse de snra kabul etek zorunda kaldı. Plana göre Kekavmenos Vaspurakan kalesine geri döndü, Evdokya’yı Diyojen ile evlendirmek istediğini söyleyerek, Diyojen’i yanına çekecekti. Evdokya ve Diyojen’in evleneceği gün askerlerin içeceğine ilaç koyduran Alparslan, bütün askerler sızmış haldeyken Vaspurakan kalesine rahatça girip Liparit kardeşleri öldürebilecekti.

Ancak Evdokya’nın Dukas tarafından kaçırılması ve Kekavmenos’un Diyojen’e Alparslan ile yaptığı plandan bahsetmesi planı bozdu. Kaleye giren Alparslan Diyojen ile karşılaştı. Diyojen Alparslan’ı farelerin olduğu zindana kapattı. Bu sırada nevruzu kutlamak için yaylaya giden kadınlara da Rati ve İvan saldırdı. Akınay’a hançer ile saldırıp yaralayan Liparit kardeşlere Akça da saldırdı. Akınay yaşayabilecek mi? Alpagut annesinin hesabını soracak mı? Alparslan zindandan nasıl çıkacak? İyileşip Evdokya ile evlenen Dukas şimdi ne yapacak?

Yapımını Akli Film’in, yapımcılığını ve senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen’e Mehmet Özgür, Sarp Levendoğlu, Sinan Tuzcu, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Erdinç Gülener, Toprak Sergen, Olcay Kavuzlu, Rabia Soytürk, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal ve Esra Kızıldoğan gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini konu alan hikayesiyle “Alparslan: Büyük Selçuklu” her Pazartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında…