Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisinde Öykü Gürman’ın Öke Hatunu ortalığı karıştırdı!

Alparslan dizisinde Öykü Gürman’ın Öke Hatunu ortalığı karıştırdı!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ilk sezonuyla reyting birinciliğini elden bırakmayan Alparslan: Büyük Selçuklu, 29. bölümüyle yine zirvedeki yerini koruyarak, birinciliği elden bırakmadı.

Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan “Alparslan: Büyük Selçuklu”nun 29. bölümü izleyicilerden büyük beğeni toplayarak yine en çok izlenen dizi oldu.

Dizinin 29. Bölümünde; Seferiye tarafından takip edildiğini anlayan Alparslan, Seferiye’yi Akça’nın mezarına götürdü. İzleyenlere duygusal anlar yaşatan sahne sosyal medyada çok konuşuldu. Yınal’ın eşi Öke Hatun bu bölümde ilk kez izleyici karşısına çıktı. Çok sayıda yorum alan Öke Hatun için; “Ortalığı fena karıştıracak” yorumları yapıldı. Son sahnede Grigor’un yaptığı plan doğrultusunda tacirlere saldırı düzenleyip bunu Alparslan’ın üzerine atması, Alparslan şimdi ne yapacak dedirtti.

Dizinin 29. bölümünde neler oldu? İşte tüm detaylar:

Alparslan, Surmari Han’dan dönerken yolda Seferiye ile karşılaşmış, onu Vaspurakan dışında habersiz dolaşmaması için uyarmıştı. Seferiye ise Alparslan’a direnmiş ve onun lafıyla hareket etmeyeceğini söylemiş, Alparslan ısrar edince Seferiye de onu hançerlemişti. Seferiye böylelikle Alparslan’ın evlilikten vazgeçeceğini umuyordu. Seferiye’nin bu planı gerçekleşmedi. Alparslan’ın bu olaydan kimseye bahsetmediğini öğrenen Seferiye, herkese Alparslan’ı hançerlediğini söyledi. Bunun üzerine Selcen Hatun tarafından uyarı alan Seferiye şimdi ne yapacak? Alparslan’ı kararından döndürmek için başka bir yol bulacak mı?

Çelik taşıdığı kervana Alparslan tarafından el konan Yınal, tertibi kimin açığa çıkardığını bulamadı. Öke Hatun Erbasgan’dan şüphelense de Yınal kardeşinin bunu yapacağına ihtimal vermedi. Sultan Tuğrul’dan gelen karar ile Yınal, Azerbaycan Genel Valisi tayin edildi. Bu tayin ile kendisini Alparslan’ın üstünde gören Yınal, Alparslan ile restleşti. Alparslan Yınal’ı nasıl durduracak?

Grigor ile çelik ticareti yapacak iken Alparslan yüzünden planları suya düşen Yınal’ın söz verdiği çeliği Grigor’a eşi Öke Hatun götürdü. Alparslan bunu öğrenebilecek mi?

Alexander’ın, zararlarını tazmin etmeyi reddettiği tacirler Alparslan ve Nizamülmülk’ün teklifine olumlu yaklaştı. Bu durumdan rahatsız olan Grigor bir plan yaptı. Bu plana göre tacirleri öldürüp suçu Alparslan’a attı. Alparslan bu suçlamadan aklanmak için neler yapacak? Vaspurakan’da ticareti genişletmek ve tacirleri kazanmak için başka ne gibi planları var?

Alparslan dizisinin 3 Ekim Pazartesi akşamı yayınlanacak 30. bölümünden ilk fragman da paylaşıldı:

Senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde şu oyuncular rol alıyor: “Barış Arduç, Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal.”