Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan ve Yasak Elma’nın geri dönüşü reytinglerde Bir Küçük Gün Işığı’nın parıltısını söndürdü!

Alparslan ve Yasak Elma’nın geri dönüşü reytinglerde Bir Küçük Gün Işığı’nın parıltısını söndürdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi rekabeti resmen başladı, Alparslan dizisi de 28. yeni bölümü ile ikinci sezona yeniden zirvede başladı. 19 Eylül Pazartesi günü reyting sonuçlarına bakanlar, Alparslan’ın geçen sezon olduğu gibi tüm kategorilerde birincilik elde etmesine şaşırmadı. Ancak şaşırtıcı olan geçen hafta müthiş bir çıkış yakalayan Bir Küçük Gün Işığı dizisinin reytinglerde büyük bir düşüş yaşaması oldu.

TRT1 ekranında Alparslan dizisinin hayranları yine ekran başına geçerek, diziyi birincilikle taçlandırdı. Reytinglerde Yasak Elma’nın geri dönüşünün de fena olmadığını söylemek gerekiyor. Altıncı ve final sezonuna başlayan Yasak Elma dizisi tüm izleyici gruplarında ortalama reytinglerin üzerine çıkmayı başardı ve üçüncülükler elde etti.

atv ekranında geçen hafta yaptığı muhteşem reyting çıkışı ile göz kamaştıran Bir Küçük Gün Işığı dizisinde ise büyük bir düşüş gözlemlendi. Yine de üçüncü bölümü ile hem tüm kişiler hem de ABC1 gruplarında ortalamanın üzerinde gelen reytingler ile bu dizinin sadık bir izleyici kitlesini oluşturduğu netleşmiş oldu. Bir Küçük Gün Işığı dizisi tüm kişilerde günü ikinci tamamlarken, AB ve ABC1 gruplarında ise altıncılıklar elde etti.

Kanal D ekranında ise Seversin dizisi gün değiştirdi ve 17. bölümü pazartesi akşamı izleyici ile buluştu. Yaz döneminde başlayan ve daha önce çarşamba akşamları yayınlanan dizinin yeni gününde bir hayli düşük reytingler alması ise şaşırtıcıydı.

İlayda Alişan ve Burak Yörük ikilisinin başrolündeki dizi tüm kişilerde yirmi yedinci, AB’de yetmiş beşinci ve ABC1’de ise yirmi dokuzuncu sırayı elde etti. Bu sonuçlar ile birlikte 21. bölümde final yapması beklenen dizi için kötü bir dönemin başladığı görülüyor.

Kanal 7 ekranında yeni sezona başlayan Emanet dizisinin de düşük reytingler aldığını ve beklentilerin altında bir sezon açılışı yaptığını gözlemliyoruz. Dizi, tüm kişiler kategorisinde otuz ikinci olurken, AB’de altmış ikincilik ve ABC1’de de elli dokuzunculuk elde edebildi.

Masterchef Türkiye yarışması ise AB ve ABC1’de çok iyi reytingler alarak ikinci sırayı elde etti ve tüm kişiler kategorisinde ise beşinci sırada yer aldı.