Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan’a katılan Öykü Gürman ile Kayra Zabcı dizinin görüntüsünü çok değiştirdi!

Alparslan’a katılan Öykü Gürman ile Kayra Zabcı dizinin görüntüsünü çok değiştirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşan Alparslan dizisinin ikinci sezonu başladı ve milyonlarca dizi hayranı da ekran başına geçti. Her yeni bölümü büyük heyecanla beklenen dizinin başrolünde Barış Arduç bulunuyor. Fahriye Evcen’in ilk sezonda kadın başrol olması da dizinin çok fazla konuşulmasını ve izlenme rakamlarının çok iyi gelmesinde etkili olmuştu. Ancak ikinci sezonda Fahriye Evcen, ekip ile devam etmek istemedi.

Alparslan dizisinin yeni sezonunda hikayeyi daha güçlendirmek için de hem Öke Hatun karakteri ile Öykü Gürman hem de Seferiye Hatun karakteriyle Kayra Zabcı, kadroya dahil oldular. Bu iki kadın karakteri de Alparslan dizisinde güçlü karakterler ile yer aldıkları için dizinin görüntüsünde büyük bir değişim de yaşandı.

Alparslan'a katılan Öykü Gürman ile Kayra Zabcı dizinin görüntüsünü çok değiştirdi! 9

Öke Hatun karakterinin güçlü bir kişilik olduğunu ve bunun kendi kişiliği ile de örtüştüğünü belirten Öykü Gürman, böyle bir yapımda rol almanın mutluluğunu şu sözlerle anlattı: “Çok güçlü bir karakter. O bakımdan kendime çok yakın buluyorum. En çok heyecan duyduğum ve bu işi çok istememin sebebi aksiyon. Çünkü dizi vesilesi ile binicilik sporuyla tanıştım.”

Alparslan dizisinde Fahriye Evcen’in ayrılmasının ardından Barış Arduç’un parteri olarak genç ve az tecrübesi bulunan Kayra Zabcı’nın tercih edilmesi herkesi şaşırtmıştı. Ancak yeni sezondan ilk bölüm yayınlanınca ve Seferiye Hatun karakterini oyuncunun iyi bir şekilde taşıdığı görülünce kaygılar ortadan kalktı.

Alparslan'a katılan Öykü Gürman ile Kayra Zabcı dizinin görüntüsünü çok değiştirdi! 10

Kayra Zabcı, genç yaşına rağmen çok önemli bir TRT dizisinde hem de Barış Arduç gibi son dönemin en popüler erkek oyuncularından birisi ile partner olarak kariyerinde çok önemli bir sürecin içine girdi.

Oyuncu, “Çok uzun süredir çalışıyoruz. Bütün yaz boyunca çalıştım. Karakterim için de at, ok, kılıç bunlar çok önemli olduğu için tüm yaz boyunca çalıştım. Bakalım nasıl olacak” şeklinde konuştu.

Alparslan'a katılan Öykü Gürman ile Kayra Zabcı dizinin görüntüsünü çok değiştirdi! 11

İki kadın oyuncunun Alparslan dizisine hem iddialı hem de kendilerinden emin kadın karakterleri ile katılması, dizinin ekrana yansımasında önemli bir farklılık da ortaya koydu.

Kadın karakterlerin gücü izleyicileri de etkiledi ve hikayenin gücünü de artırdı. Türk milletinde kadının rolünün ve öneminin Alparslan dizisine bu şekilde yansıtılması da izleyicilerin beğenisini kazanan bir hareket oldu.