Ana sayfa Dizi Haberleri Amerikan HBO kanalı da Türk dizilerinin cazibesine kapıldı! Kanalın ilk Türk dizisi Doğduğun Ev Kaderindir olacak!

Amerikan HBO kanalı da Türk dizilerinin cazibesine kapıldı! Kanalın ilk Türk dizisi Doğduğun Ev Kaderindir olacak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ABD’nin en önde gelen paralı televizyon kanallarından HBO, bugüne kadar Sex and The City, The Sopranos, Game of Thrones, Westworld gibi birçok unutulmaz diziyi izleyicilerle buluşturdu. 48 yıl önce kurulan Time Warner’a ait kanal ilk kez bir Türk dizisini yayınlamaya hazırlanıyor.

Türk dizileri tüm dünyada o kadar başarılı oldu ki en sonunda HBO da dizilerimizin cazibesine kapıldı ve ilk kez bir Türk dizisini yayınlamaya karar verdi. ABD’li kanalda yayınlanacak ilk Türk dizisi Doğduğun Ev Kaderindir olacak.

OGM Pictures tarafından TV 8 için çekilen ve Demet Özdemir’in başrolünü ilk önce İbrahim Çelikkol daha sonra Engin Öztürk’le paylaştığı dizi iki sezon halinde 43 bölüm olarak yayınlanmıştı.

Amerikan HBO kanalı da Türk dizilerinin cazibesine kapıldı! Kanalın ilk Türk dizisi Doğduğun Ev Kaderindir olacak! 7

İlk bölümü 25 Aralık 2019 yılında ekrana gelen dizi, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız adlı eserinden uyarlanmıştı. 12 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanan 43. bölümü ile final yapan dizi yayınlandığı dönemde çok büyük ilgi görmüştü.

Yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı’ın üstlendiği, senaryosunu Eylem Canpolat, Sema Erkenekon’un birlikte kaleme aldığı Doğduğun Ev Kaderindir şimdi de HBO ile ABD izleyicisiyle buluşacak.

Doğduğun Ev Kaderindir, gecekondu mahallesinde doğan ancak küçükken zengin bir aileye evlatlık olarak verilen Zeynep’in hikayesini anlatıyor. Üvey ailesi sayesinde en iyi okullarda okuyan, zengin bir yaşam süren Zeynep, bir gün gerçek annesi için kendisini feda etmek zorunda kalır. Bu uğurda zengin ve kültürlü nişanlısından vazgeçerek doğduğu mahalledeki kaba saba ve eğitimsiz bir adam olan Mehdi’yle evlenmek zorunda kalır. Artık Zeynep’i bambaşka bir hayat beklemektedir.

Bu arada HBO, 2022 yılında Türkiye pazarına da giriş yapacak. Dijital yayın platformu Netflix’e dişli bir rakip olarak çıkacak olan HBO, Türk izleyicileri için yepyeni bir dizi ve film mecrası olacak.