Ana sayfa TV Programları Ana yemek nasıl yorumlar aldı? Zuhal Topal’la Sofrada 100. Bölüm

Ana yemek nasıl yorumlar aldı? Zuhal Topal’la Sofrada 100. Bölüm

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Detay / TV’de ekrana gelen Zuhal Topal’la Sofrada programı 11 Ocak Cuma günü haftanın 5. ve son gün yarışmacıları müstakbel gelin Emine Alan ile kayınvalidesi Arzu Yorulmaz oldu.

Emine gelin henüz 22 yaşında ve nişanlı. Şimdiden evlenmeden önce büyük ödülü alıp kayınvalidesinin gönlünü almaya hazırlanıyor. Arzu hanım dobra ve sözünü esirgemeyen bir isim.

Haftanın finalinde tüm gelinler ve kayınvalideler toplanacak. Birincinin açıklanacağı anlarda ne tür tartışmalar yapılacak merakla beklenmekte.

Emine gelinin menüsü ise şöyle:

Kelle paça çorbası
Hıngal
Beğendili Kasap Köfte
Osmanlı Pilavı
3 renkli salata
Kaymak eşliğinde tel kadayıflı Antep sarma

Emine gelin, yemekleri yetiştirmekte zorlanırken, masayı da tam hazırlayamadan kayınvalideler geldi. Zuhal Topal, yarışmacıya yardımcı olmak için masada eksik olan bardakları yerlerine koydu.

Bu sırada kapıdan girerken mutfağın dağınık halini gören diğer kayınvalideler, bu durumu eleştirmeye başladılar. Arzu Hanım, her şeye rağmen gelinini savunarak “O benim gönlümün birincisi” yorumunu yaptı.

Üzerini de değiştiremeyen Emine gelin, yemek hazırladığı kıyafetle misafirlerini karşıladı ama ona daha sonra Zuhal Topal izin verdi ve üzerini değiştirmeye gitti.

KAYINVALİDELERİ DEĞİL, GELİNLERİN YEMEKLERİNE ELEŞTİRİ YAPILSIN!

Ana yemek nasıl yorumlar aldı? Zuhal Topal'la Sofrada 100. Bölüm 8

Zuhal Topal, yapılan eleştirilerin gelinlerin yemeklerine değil de kayınvalidelerin tutumuna yapılmasını eleştirerek “Bazen kayınvalidelere olan sempatiniz antipatinizin hiç bir önemi yok. Jüri sizsiniz. Normal bir yarışmada nasıl bir kişiyi birinci yapma şansı varsa siz de bütün gelinleri objektif davranıp adaletli olmak durumundasınız” diye konuştu.

Kelle Paça çorbasının sirkeli sarımsaklı sosunun hazır olmaması, masada eleştiri konusu oldu. Altın Hanım, 40 yaşında bir kişinin bile bu çorbayı yapmakta zorlanacağını söyleyerek Arzu Hanım’ın bu kadar genç gelinine bu çorbayı yaptırmasını eleştirdi ve sosun olmaması da masadakilerin eleştirilerine neden oldu.

Arzu Hanım’ın hafta boyunca tüm yarışmacıları ince ince eleştirmesine karşılık sakin ve sessiz duruşuna da dikkat çekildi. Arzu Hanım, gelininin henüz nişanlı olduğu yorumunu yapınca da eleştiri aldı.

EMİNE GELİN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Ana yemek nasıl yorumlar aldı? Zuhal Topal'la Sofrada 100. Bölüm 9

Masada yemeklerin soğuk olması, lezzetinin beğenilmemesi, ana yemek olan Hünkar Beğendi’nin patlıcanının unutulması, kelle paça çorbasının sosunun unutulması ile ilgili pek çok eleştiriye Arzu Hanım, kendince gelinini korumak için açıklamalar yaptı. Hafta boyunca herkesi sert bir şekilde eleştiren Arzu Hanım, masada gelinine gelen eleştirileri de pek kabul etmek istemedi.

Masada yaşanan bu durum, henüz nişanlı ve 22 yaşında olan genç gelin Emine’yi iyice gerdi. Gözyaşları içinde kalan Emine gelin, mutfağa gitti. Kayınvalide Arzu Hanım, kalkıp ağlayan gelinine sarıldı. Masaya tekrar dönen Emine, “Benim yaptıklarımdan dolayı kayınvalidemin çok üzerine gidildi” diyerek ağlamaya devam edince, Zuhal Topal, onu sakinleştirdi. Geline değil kayınvalidenin hafta boyunca tutumu nedeniyle bu eleştirilerin geldiğini söyleyerek teselli etmeye çalıştı.

EMİNE GELİN NE PUAN ALDI?

Altın Hanım 4

Fatma Hanım 3

Şenay Hanım 3

Asiye Hanım 3

BİRİNCİ ELİF HANIM OLDU!

Haftanın beşincisi 18 puanla Emine oldu.
Haftanın dördüncüsü 19 puanla Merve oldu.
Haftanın üçüncüsü 23 puanla Meryem oldu.
Haftanın ikincisi 25 puanla Nuran oldu.
Haftanın birincisi 30 puanla Elif oldu.

Elif hanım, Altın hanımın verdiği 10 puan sayesinde bu haftanın birincisi oldu ve 10 bin TL’nin sahibi oldu.

5. günün gelini Emine hanım tansiyonu düştüğü için rahatsızlandı ve kenarda dinlenmeye alındı.