Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar dizisinden ayrılmak kolay olmadı, Şevket Çoruh’un psikolojisi hala düzelmedi!

Arka Sokaklar dizisinden ayrılmak kolay olmadı, Şevket Çoruh’un psikolojisi hala düzelmedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Arka Sokaklar dizisinde canlandırdığı Mesut karakteri ile gönülleri fetheden Şevket Çoruh, 16 sezon boyunca yer aldığı hikayeden ayrıldı. 17. sezonu yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde artık Mesut karakteri yok. Birçok izleyici bu durumu garip karşılarken, dizinin çekimlerinin 45 gün durdurulması ve yayından kaldırılmasına yönelik bazı iddiaların ortaya atılması da rahatsızlık yaratmıştı.

Birçok kişi Şevket Çoruh’un neden diziye veda ettiğini merak ediyor. Ünlü oyuncu, İnci Sözlük isimli youtube kanalında yaptığı açıklamada 17 sene aynı dizide oynayarak kendisini tekrarladığını kabul etti. Oyuncu, “Bir karakteri 17 sene canlı sevilebilir halde tutabilmek de başka türlü bir başarıdır. O tekrar gerekli bir tekrar olduğu için devam ediyoruz” dedi.

Seyircinin gözünde bir karakterin uzun yıllar sevilebilmesini sağlamanın dünya çapındaki projelerde de bulunduğunu anlatan Şevket Çoruh, Türkiye’deki dizi sürelerinin uzunluğundan da şikayet etti.

Ünlü oyuncu, “Diziler 120 – 130 dakika ve haftanın 6 gününü alıyor. Bir yılda 42 bölüm çekiyoruz ki hafta olarak baktığınız zaman bir yılda 42 bölüm çekmek bayağı zor” diye konuştu.

Arka Sokaklar dizisinden ayrılmak kolay olmadı, Şevket Çoruh'un psikolojisi hala düzelmedi! 8

Arka Sokaklar dizisinde Mesut karakterini çok özlediğini belirten bir izleyicinin ‘geri dön’ mesajı üzerine Şevket Çoruh şöyle konuştu: “Ben Mesut ile konuştum. Biraz agresif bir oğlan, çok laftan anlamıyor. Kesinlikle dönmem dedi, ikna edemedim. Emekliye ayrılma konusunda çok ısrar ediyor, çok yorulmuş, öyle bir kararı var” diyerek bir daha diziye katılmasının söz konusu olmadığını duyurdu.

17 yıl sonra neden ayrıldığı sorusunun kendisine garip geldiğini anlatan ünlü oyuncu hem bu süreçte çok yorulduğunu hem de tiyatro ile birlikte diziyi devam ettirmenin artık kendisi için mümkün olmadığını söyledi.

Şevket Çoruh, pandemi döneminde tiyatronun öksüz kaldığını ve orayı toparlaması gerektiğini anlattı ve “Ben de yoruldum, çok sevdiğim bir karakter olmasına rağmen, yoruldum ve ana sebep de bu” dedi.

Başka karakterler canlandırmayı, farklı projelerde olmayı da istediğini saklamayan Şevket Çoruh, ana amacının ise biraz dinlenmek olduğunun altını çizdi. Tiyatroya özen göstermek istediğini de anlatan oyuncu, artık başka projelerde yer alabilme fırsatını bulduğunu ifade etti.

Arka Sokaklar dizisinden ayrılmak kolay olmadı, Şevket Çoruh'un psikolojisi hala düzelmedi! 9

Diziden ayrılmasının kendisini nasıl etkilediği sorusu da soruldu. Şevket Çoruh, sürekli sabahları uyanıp sete geç kaldığı telaşını yaşadığını, sonra kendisine geldiğini ve 16 sene boyunca her sabah kalktığı için bu psikolojiden kurtulamadığını anlattı.

Bu kadar uzun süre canlandırdığı bir karakteri bırakmanın zorluğunu da ifade eden Şevket Çoruh, çok iyi ekip arkadaşlarının olduğunu ve işin uzun sürmesinde de bu insanların çabasının etkili olduğunu anlattı.

Ekip arkadaşları ile bir aile gibi olduklarının altını çizen ünlü oyuncu, şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir ekibi ayakta tutmak, yan yana tutmak ve çalışır halde tutmak çok zor. En çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi ekipte. Çünkü biz yıllarca çok eğlendik. Yalnızca sette değil, set dışında da görüşürdük.”