Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk-ı Memnu çılgınlığı devam ediyor! Bihtar Ziyagil, 9. ölüm yıl dönümünde yine TT oldu!

Aşk-ı Memnu çılgınlığı devam ediyor! Bihtar Ziyagil, 9. ölüm yıl dönümünde yine TT oldu!

tarafından zk zk

Bir döneme damgasını vuran ve hala çok konuşulan Aşk-ı Memnu dizisi, tekrarlarıyla bile izlenmeye ediyor.

Sosyal medyada ise her yıl aynı çılgınlık yapılmakta. Aşk-ı Memnu’nun son bölümünün yayınlandığı o tarihte izleyiciler harekete geçiyor.

24 Haziran tarihini Bihter Ziyagil’in ölüm yıl dönümü olarak kabul eden izleyiciler, 9. yılında da yine sosyal medyayı salladılar!

Bihter Ziyagil, Halid Ziya Uşaklıgil’in romantik drama romanından uyarlanan aynı adlı Aşk-ı Memnu dizisinin başrol karakteridir. Soylu bir kız olan Bihter, 1975 yılındaki TRT yapımı televizyon dizisinde Müjde Ar, 2008 yapımı televizyon dizisinde ise Beren Saat tarafından canlandırılmıştır.

Aşk-ı Memnu çılgınlığı devam ediyor! Bihtar Ziyagil, 9. ölüm yıl dönümünde yine TT oldu! 7

Bihter Ziyagil kimdir?

Babasının ölümünden annesini sorumlu tutan Bihter, ona kin duymaktadır. Annesini mutsuz etmek için zekasını ve güzelliğini kullanmaktan çekinmez. Ancak yalnızlık ve hüzün içinde Adnan Bey’le karşılaştığında, onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Bu yolda Adnan Bey’in uzaktan yeğeni Behlül Haznedar ile tutkulu bir ilişki yaşar. Bihter, Behlül’ün ondan uzaklaşması ve son nokta olarak Adnan Bey’in kızı Nihal Ziyagil ile evlenmesi nedeniyle intihar eder.

Finaliyle tarihe geçen ve unutulmayan dizi…

Aşk-ı Memnu, 4 Eylül 2008’den 24 Haziran 2010’a kadar Kanal D kanalında yayınlanan ve 2 sezon süren Türk romantik drama dizisidir, Başrollerini; Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem paylaşmaktadır. Dizi, final bölümüyle Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip dizi olarak tarihe geçmiştir. (Toplam izleyicide 23,4 ve AB grubunda 27,1 izlenme oranlarına ulaşmıştır.) Kerem Çatay’ın yapımcı olduğu dizi, İstanbul’da aynı evde yaşayan iki insanın yasak aşkını ve etraflarındaki hayatı konu alır. Dizi, Halid Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Aşk-ı Memnu, 2008 yılının en popüler ve en çok izlenen drama dizilerinden biri olmuştur. Final bölümünde dizi, izleyicilerin yaklaşık %73.7’ini ekran başına çekmiştir.