Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk Mantık İntikam’daki değişiklik dizinin sonu olabilir!

Aşk Mantık İntikam’daki değişiklik dizinin sonu olabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları yayınlanmakta olan Aşk Mantık İntikam dizisi yaz döneminin en iyi çıkışını yapan yapım oldu. Eylül ayı ile birlikte izleyici sayısını artırmasıyla da kış sezonunda iyi bir ilerleme kaydeden dizi için olumlu tablo bozulmaya başladı.

Bu bozulmanın altında yatan neden ise senaryonun artık romantik komedi noktasından çıkıp da drama doğru dönüşmeye başlaması oldu. Dizinin hayranları bu durumdan şikayet etmeye başladı. Güney Kore dizisinden uyarlama olan ve orijinaline sadık kalarak bu noktaya ilerleyen Aşk Mantık İntikam son haftalarda klişe Türk yapımlarına doğru değişim sergiliyor.

Dizinin hayranları senaristleri bu konuda uyarıyor ama süreyi doldurmak ve güçlü dizilerle yarışabilmek adına hikayenin derinleştirilmesi ve farklılaşması da gerekiyor. Çünkü orijinal hikaye tükenme noktasında. Sezon sonuna kadar ayakta kalma mücadelesi verecek olan Aşk Mantık İntikam, şu anda Cuma akşamlarının en iyi yapımlarından birisi. Ancak bu durum değişebilir.

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu değişimin dizinin gidişatına ciddi bir zarar vereceğini düşünüyor ve şu yorumuyla da senaristlere mesaj veriyor:

“Öncelikle Güney Kore yapımı olan ‘My Cunning Single Lady’ dizisinden uyarlanan senaryonun başlangıçta sağladığı avantaj kesinlikle göz ardı edilemez. Nitekim ekrana çıktığında uyarlama akışı da gayet başarılı olmuştu. Özlem İnci Hekimoğlu ve Nil Güleç Ünsal bu hususta çok iyi iş çıkartmışlardı. Orijinali hiç falso vermeden ve toplumsal zihniyete ters düşmeden özgünleştirmişlerdi adeta. Bu ‘Aşk Mantık İntikam’ın farklılık yaratan tablosunun uzun soluklu olmasını sağlayacak önemli bir detaydı.

Ancak son bölümler itibariyle bu övgüye değer tablonun bir parça değiştiğini, dizinin uzun bölümleri doldurmak adına orijinal senaryonun tükendiği yerlerde yerli yapımların klişe uzatmalarına meylettiği açık seçik ortada. Bu değişimin ilk etapta diziye bir parça faydası olabilir belki. Ancak bölümler ilerledikçe çiftler arasındaki aşkın sürekli klişe gerekçelerle ötelenmesi, rahatlıkla tahmin edilebilen sahnelerin çoğalması bu tarz konulara fazlasıyla doymuş olan izleyicide bıkkınlık yaratabilir.”

Dizinin 15. yeni bölümü 1 Ekim Cuma akşamı izleyicilerle buluşacak.