Ana sayfa Dizi Haberleri atv’nin iki dizisi de kaybetti! Akıncı kararı Hercai’yi de vurdu!

atv’nin iki dizisi de kaybetti! Akıncı kararı Hercai’yi de vurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay -atv’nin 2020 yılının son günlerinde aldığı bir karar büyük şaşkınlık yaşatmıştı. Akıncı isimli yeni dizinin hazırlıklarına Ağustos ayından bu yana devam eden kanalın, fantastik diziyi Cuma rekabetine sokması çok dikkat çekmişti. Aslında oldukça cesur bir karardı. Ancak 3 sezondur Cuma akşamları yayınlanan Hercai için de yeni dizi Akıncı için de bu karar bir risk içeriyordu.

1 Ocak Cuma akşamı Hercai yayınlanmadı. Yerine Akıncı dizisi ilk bölümü ile ekrana geldi. Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin çok iyi reytingler alması, izleyicinin bu yapıma bir kredisi oldu. Hercai dizisi de 10 Ocak Pazar gününe kadar ara verdi… Akıncı dizisinin 8 Ocak Cuma günü yayınlanan 2. bölüm reytingleri ise bir hayli düşüş yaşadı. Yani diziye verilen izleyici kredisi sadece 1 bölümlük idi… Cuma akşamları Hercai’nin totalde sürekli reyting yükselttiğine de şahit olmuştuk. Ancak Akıncı dizisi ile birlikte atv bu reytingleri de kaybetmiş oldu.

Cuma kararı Akıncı dizisine yaramadı. Çünkü karşısında çok farklı ve oturmuş diziler var. Bir de Kırmızı Oda gibi baskın bir yapım bulunuyor. Akıncı, Pazar günleri yayınlansa ve Hercai de yerinde kalsa belki de atv adına daha iyi bir tablo olabilirdi.

Hercai dizisinin 10 Ocak Pazar günü ekrana gelen 54. bölümünü totalde 5’lere yaklaşması iyi bir durum. Zira izleyicinin yeni günde de yapımı takip edeceğini gösteriyor. Ancak AB performansı yine çok düşük ve ABC1’de de total kadar ilgi yok. Sonuç olarak, Hercai zaten total grubu ile ayakta kalan bir diziydi. Yeni güne geçmiş olması Hercai için çok fazla bir şey değiştirmedi, ama yeni bir artı olarak da gözükmedi.

atv'nin iki dizisi de kaybetti! Akıncı kararı Hercai'yi de vurdu! 7

Ancak atv adına Akıncı dizisinin Cuma rekabetinde nasıl yoluna devam edeceği sorunu oluştu. Zira Akıncı için bu kadar büyük emek ve prodüksiyondan sonra düşen reytingler pek de gelecek vaat etmeyecektir.

Hercai yerinde kalsaydı atv Cuma akşamlarında iyi bir konumda olacaktı. Akıncı, Pazar günleri daha çok izleyiciye ulaşabilirdi. Belki de ilerleyen haftalarda bir geri adım gelir.. Neden olmasın?