Ana sayfa Dizi Arşivi Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Avlu, Limon Yapım imzalı, yönetmenliğini Yüksel Aksu, Hülya Gezer ve Şafak Bal’ın yaptığı, senaryosunu Özlem Havuzlu ve Ahmet Köseoğlu’nun kaleme aldığı, Star TV’de yayınlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Avustralya yapımı Wentworth dizisinden uyarlanmıştır. Dizinin tekrarları Netflix dijital platformunda da yayınlanmaktadır.

Demet Evgar, Ceren Moray, Nergis Öztürk’ün başrollerinde yer aldığı Avlu dizisi büyük ilgi gördü. Star TV ekranında büyük beğeni toplayan dizinin güçlü bir hayran kitlesi vardı. Avlu, Türk dizi tarihinin önemli yapımlarından birisi olarak kayıtlara geçti.

Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:
Kanal: Star TV
Yapımcı: Limon Yapım
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 29 Mart 2018-30 Mayıs 2019
Mekan: İstanbul
Süresi: 120-130 dakika
Müzik: Sertaç Özgümüş, Aytaç Özgümüş
Başrol: Demet Evgar, Ceren Moray, Nergis Öztürk.
Oyuncular: Çağdaş Onur Öztürk, Ushan Çakır, Deniz Barut, Ümmü Putgül, Ayça Damgacı, Selen Seyven, Görkem Mertsöz, Saniye Samra, Açelya Özcan, Hüseyin Turunç, Çiğdem Benli, Berna Eker, Ayten Uncuoğlu, Ertan Saban, Nursel Köse, İdil Sivritepe, Simel Keçicioğlu, Mihrimah Cankur, Efsane Odağ, Onuryay Evrentan Atasalihi, Kenan Ece, Nurhak Mine Söz, Sema Şimşek, Ayberk Aladar, Hülya Şen, Melis Gürhan, Deniz Can Aktaş, Tuğrul Tülek, Ayşe Melike Çerçi, Sevda Dalgıç, Şeyla Halis, Teoman Kumbaracıbaşı, Ece Aksel, Pelin Ermiş, Eslem Akar, Selin Yeninci, Kartal Uğur Karakuş, Saydam Yeniay, Rüçhan Çalışkur, Şebnem Dönmez.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/avludizi
Instagram: https://www.instagram.com/avludizi/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/AvluDizi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVgeIzj6TgseOnQirWqkibg
Resmi internet sayfası: https://www.startv.com.tr/video/arsiv/dizi/avlu

TÜM HABERLER:

Avlu dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz. Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

GENEL İZLENİM:

Avlu dizisi yayınlandığı dönemde çok ses getirdi, Güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çeken dizi, hapishanede yaşam mücadelesi veren kadınların sert, acımasız aynı zamanda duygusal hayatlarını konu alıyordu. Demet Evgar’ın her bölüm izleyici tarafından büyük beğeni toplayan performansıyla canlandırdığı Deniz karakteri, adeta ekranda bir fenomene dönüşmüştü. Aynı şekilde başarılı oyunculuğuyla Azra karakterine hayat veren Ceren Moray ve Kudret karakterini oynayan Nursel Köse de çok dikkat çeken ve büyük alkış alan oyunculuk performanslarıyla konuşuldu. Kadınların içinde bulunduğu bir cezaevini ve toplumsal adalet duygusunu anlatan Avlu dizisi, kadınların hayatta kalma mücadelesini izleyici ile buluşturdu. 2 sezon devam eden dizi final yapmadan bitti, izleyici 3. sezonunu beklese de dizi sonlandırıldı.

HİKAYESİ:

Deniz Demir (Demet Evgar) eşinden şiddet gören bir kadındır. Bir gece eşinden şiddet gördüğü sırada eşini kızı Ecem silahla vurur. Deniz, kızının hapse girmemesi için suçu üstlenir ve eşini vurduğu gerekçesiyle tutuklanır. Deniz, hapishaneye gönderilir. Hücresinde, Azra (Ceren Moray) ve arkadaşlarıyla tanışır. Azra, Kudret (Nursel Köse) ile birlikte mahkûmlar arasında sözü geçen iki kişiden biridir. Azra ve arkadaşları Kudret’in grubuyla çatışma içindedir. Müdire Nihal (Şebnem Dönmez) Azra ve Kudret’i idare etmeye çalışmaktadır. Deniz, kızına ulaşmak için Azra’nın grubundan yardım alır, aradığı sırada eşinin kardeşi Nilgün’e (Rüçhan Çalışkur) denk gelir. Nilgün, hapishane yönetimine bu konuşmayı ihbar eder. Müdire Nihal, Deniz’in Azra ile olan bağlantısını sorgular, arama emri çıkartarak her yeri aratır ancak bir şey bulamaz.

Azra’yı kontrol etmekte zorlandığını hisseden Nihal, Kudret’i hücre hapsinden çıkarıp Azra’nın bulunduğu bloğa gönderir. Bloğa geri dönen Kudret, Deniz’i kendi safına çekmeye çalışır. Deniz, Kudret’in bu isteğini reddeder. Geri dönen Kudret, Azra’yı yıkma planları yapar. O sırada Deniz eşi Hakan (Teoman Kumbaracıbaşı), şikayetini geri çeker. Hapishaneden çıkmasına az bir süre kala Deniz kendini Azra ve Kudret’in gruplarının kavgasının içinde bulur, Azra’nın grubundan bir kadın çocuğunu Deniz’e emanet eder. Kavga sırasında hapishane iyice karışır. Kudret, daha önceden planladığı bir biçimde hücresine döner, Azra’nın kendisini takip etmesini sağlayarak Azra’yı pusuya düşürür. Müdire Nihal, olaya müdahale etmek için gittiği sırada bilinmeyen bir kişi tarafından öldürülür.

Deniz, karmaşadan dolayı kaybettiği çocuğu ararken Müdire Nihal’in cesediyle karşılaşır, o sırada tüm gardiyanlar ve mahkûmlar Deniz’i Müdire Nihal’in cesedinin yanında görecektir. Yoğun bakıma kaldırılan Müdire Nihal ölür, savcı ve Nihal’in kocası Murat Deniz’i suçlamaktadır. Kudret, Deniz’e kendisinden olma karşılığında bu durumu halledebileceğini söyler ancak Deniz yine reddeder. O sırada Deniz’in kızı Ecem (Eslem Akar) her şeyi itiraf edip annesini kurtarmak ister, Deniz bu durumu engellemek için kızına ulaşmaya çalışır, görüşme günü Kudret tarafından çamaşırhaneye kitlenir. Kudret ayrıca Müdire Nihal’in bilekliğini Deniz’in hücresine koydurur, o sırada eşinin eşyalarının eksik olduğunu fark eden gardiyan Murat, yönetime bu durumu bildirerek arama yapılmasını ister, arama sonucu Nihal’in bilekliği Deniz’in hücresinde bulunur. Müdire Nihal’i öldürmekle suçlanan Deniz, mahkemeye çıkartılır. Savcı Deniz’in ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasını talep eder.

Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Demet Evgar (Deniz Demir )
Ceren Moray (Azra Kaya)
Çağdaş Onur Öztürk (Oktay Boran)
Ushan Çakır (Komiser Tolga)
Nergis Öztürk (Zerrin Şahin)
Deniz Barut (Melis Ersoy )
Ümmü Putgül (Dudu Aktaş)
Ayça Damgacı (Hasret Şengül)
Selen Seyven (Heves)
Görkem Mertsöz (Erhan Duman )
Saniye Samra (Hacer )
Açelya Özcan (Emel)
Hüseyin Turunç ( Hüseyin Aytekin)
Çiğdem Benli (Meltem)
Berna Eker (Berna)
Ayten Uncuoğlu (Safiye)
Ertan Saban (Oğuz)
Nursel Köse (Kudret Öztürk)
İdil Sivritepe (Pelin )
Simel Keçicioğlu (Derya)
Mihrimah Cankur (Öykü Gerçek)
Efsane Odağ (Yonca Gerçek)
Onuryay Evrentan Atasalihi (Özlem Balaban)
Kenan Ece ( Murat Ünal )
Nurhak Mine Söz ( İpek )
Sema Şimşek (Eylem )
Ayberk Aladar (Vecdi)
Hülya Şen ( Naciye )
Melis Gürhan (Özge)
Deniz Can Aktaş ( Alp Öztürk)
Tuğrul Tülek (Sinan)
Ayşe Melike Çerçi (Ayşegül)
Sevda Dalgıç (Bade )
Şeyla Halis (Jale Şahin)
Teoman Kumbaracıbaşı (Hakan Demir)
Ece Aksel (Rüzgar)
Pelin Ermiş (Sezen )
Eslem Akar (Ecem Demir )
Selin Yeninci (Merve)
Kartal Uğur Karakuş (Tekin)
Saydam Yeniay (Zeki Öztürk)
Rüçhan Çalışkur (Nilgün Demir )
Şebnem Dönmez (Nihal Ünal)

Avlu Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:

Yayınlandığı dönemde her hafta aldığı yüksek reytinglerle dikkat çeken Avlu dizisi, hem prodüksiyon hem de hikaye anlatım gücü ile rakiplerinin arasından sıyrılmayı başardı. Dizinin gerçek bir hapishanede mi yoksa bir set içerisinde mi çekildiği de merak konusu oldu. İddialı prodüksiyonu ile de dikkat çeken Avlu dizisi İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yer alan dev hapishane platosunda çekildi.

Avlu dizisinin gerçekçi olarak çekilebilmesi adına İstanbul’da küçük bir hapishane formatında çekim stüdyosu kuruldu. Kurulan hapishane maketi şeklindeki platoda, gerçek bir hapishanede yer alan bütün alanlar yer aldı.

Avlu’nun Karakuyu Hapishanesi, 4 bin 500 metrekarelik bir alanda yer aldı. Dekorun oluşturulmasına başlandığında Ümraniye’deki zemini düzeltmek için 240 metreküp beton kullanıldı. Hapishane temasının daha soğuk olarak verilebilmesi için kurulan platonun yapımında, iki ton boya kullanıldı. Ayrıva avlunun dış duvarları için kapalı ile açık alanlarda 2 bin metre dikenli tel kullanıldı. Duvarların inşası için ise 200 metrekarelik ytong duvarlar örüldü.

İstanbul’un Ümraniye semtinde bulunan bu çekim platosu, çevrede bulunan kişiler ve dizinin sevenleri tarafından da en çok merak edilen yerlerden biri oldu. Karakuyu Hapishanesi adı verilen plato, Ümraniye Avlu olarak da biliniyor ve dizinin meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyordu.

JENERİK:

Avlu dizisinin müzikleri başarılı pek çok dizinin müziklerinde imzası bulunan Sertaç Özgümüş ile Atraç Özgümüş’e ait. Dizinin jenerik müziği de dikkat çekti.

Avlu 1. Sezon Jenerik Müziği

Avlu 2. Sezon Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Avlu dizisinden ilk fragman Star TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2018 yılının Şubat ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve izleyicide merak uyandırdı.
İlk Tanıtım:

Avlu dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Avlu dizisi, 29 Mart 2018 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başladı. Güçlü oyuncu kadrosu ve iddialı prodüksiyonu ile ilk bölümünden itibaren izleyiciden tam not alan dizi 2 sezon boyunca devam etti. Avustralya dizisi Wentworth’un yasal uyarlaması olan dizi, 30 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan 44. bölümü ile final yaptı.

Avlu dizisinin tüm bölümlerini Star TV’nin internet sitesinde izleyebilirsiniz. Tüm bölümleri izlemek için tıklayınız.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Avlu dizisi yayınlandığı dönemde sahnelerinden etkileyici klipler de dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Sen Nasıl Bir İnsansın / Kolera

Azra & Deniz Klip

Pespaye/ Kolera

Avlu Dizi Müzikleri- Full Soundtrack

KAMERA ARKASI:

İstanbul Ümraniye’de kurulan özel bir platoda çekilen dizinin kamera arkası görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Teknik ekip ve oyuncular arasında ki uyumlu işbirliğinin dikkat çektiği görüntülerde oyuncuların aynı zamanda oldukça eğlendikleri de gözlerden kaçmıyor.

42. Bölüm Kamera Arkası

44. Bölüm Kamera Arkası

Deniz – Kudret Kavgası Kamera Arkası

UNUTULMAZ SAHNELER

Avlu dizisinin unutulmaz bazı sahnelerini aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin tüm sahneleri ise Youtube resmi sayfasındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Tüm Sahneler:

Ekip Tamam

Savaş Çıkartacak İtiraf!

Deniz’den Büyük Hamle

Dostlar Birbirine Kavuştu

Azra Deniz İle Görüşüyor

Seni Burada Barındırmam!

Kaptanımız Deniz, Pusulamız Deniz