Ana sayfa Dizi Haberleri Ayça Bingöl yeni dizisi Yürek Çıkmazı’nda çok heyecanlandığı çok özel bir durum yaşadı!

Ayça Bingöl yeni dizisi Yürek Çıkmazı’nda çok heyecanlandığı çok özel bir durum yaşadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yürek Çıkmazı dizisi Salı akşamları izleyicilerle buluşmaya bu hafta başladı. Ayça Bingöl, Mesut Akusta, İrem Helvacıoğlu ve Alp Navruz’un başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi de izleyenleri derinden etkiledi. 38 yıl boyunca kocasının uyguladığı şiddet karşısında susan Cennet karakterini canlandıran Ayça Bingöl, hikayenin en kilit noktasında bulunuyor.

Ölmeden önce yaşadıklarını anlatan bir mektubu avukat Zeynep’e veren Cennet karakteri, çocuklarının zarar görmemesi için yaşadıklarını sineye çekti ve çevresinden de hiç destek görmedi. Bu durumda olan, gerçek hayatta benzer olayları yaşayan bir çok kadının sesi olmak da ünlü oyuncuyu projeye çeken önemli bir nedendi.

Ayça Bingöl yeni dizisi Yürek Çıkmazı'nda çok heyecanlandığı çok özel bir durum yaşadı! 8

Cennet karakteri daha dizinin ilk bölümünde öldü ve onun acı dolu hikayesinin izleri de bedeninde tek tek gösterildi. Ayça Bingöl, hikayenin oluşturulma sürecindeki çok özel bir durumdan da bahsetti. Ünlü oyuncu, senaristler ile birlikte bu süreci konuşarak hazırladıklarını vurgulayarak şunları anlattı:

“Açıkçası beni en çok etkileyen şeylerden birisi, bizim senaristlerimiz ile kadın kadına yaptığımız bütün o fikir birlikleri, o yolculuğu birlikte almamız oldu. Çünkü burada benim bastığım taş şudur ki, duyulmamış sesleri duyurmak için aracı olmak. Ölümü ile 3 çocuğunu yeniden doğurmak. Çünkü Cennet öldükten sonra, bıraktığı mektup ve o mektubun açtığı yol ile birlikte, aslında belki 38 yıl boyunca yapamadığı şeyi, çocuklarını gerçek anlamda değiştirip, dönüştürüp, tekrar doğurmayı gösterecek bize. Bu anlamda tabii ke merkezde duran, bütün bu süreçte aslında akıl sağlığı pek de yerinde olmayan bir adamla evli olmanın cezasını sonuna kadar çekmiş. Korkmuş ve sinmiş bir kadının sesini duyurmak için bu rolü kabul ettim.”

Ayça Bingöl yeni dizisi Yürek Çıkmazı'nda çok heyecanlandığı çok özel bir durum yaşadı! 9

Ayça Bingöl’ün yaptığı açıklamada özellikle senaristler ile bir araya gelerek süreci birlikte tasarladıklarını ifade etmesi çok önemli bir aşama. Türk dizi sektöründe senarist ile oyuncu etkileşimleri her zaman ortaya önemli projeler çıkartmıştır ama bunlar nadiren yaşanıyor. Yürek Çıkmazı dizisinde de senaristlerin, rolü canlandıran oyuncularla bu süreci birlikte oluşturma kararlılığı da öne çıkan bir başarı nedeni olarak gözüküyor.

Dizinin fragmanına da yansıyan, “Bilseniz ölmem ne kadar uzun sürdü” şeklindeki söz de herkesi etkilemişti.

Cennet karakterinin yaşadıklarının benzerlerini yaşayanların olduğunu bilmek, toplumsal bir yaraya dokunduğu için Yürek Çıkmazı dizisini daha anlamlı hale getiriyor.

Ayça Bingöl de sesleri duyulmayan kadınların sesi olma hedefiyle kabul ettiği bu diziyi bir oyunculuk deneyiminden daha çok bir sosyal sorumluluk olarak görüyor.