Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aylin Kontente kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aylin Kontente kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aylin Kontente, 30 Haziran 1982 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Aylin Kontente
Doğum Tarihi: 30 Haziran 1982
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.73 m
Kilosu:   55 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Katia Kontente
Eşi: Alper Kul
Çocuğu: Arel Kontente Kul, Leo Kontente Kul
Instagram: https://www.instagram.com/aylinkontente

Aylin Kontente kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Kendisi gibi oyuncu olan Alper Kul ile 2012 yılında evlendi. Çiftin  Arel ve Leo isminde iki oğlu bulunmaktadır.

Eğitim hayatı: Dokuz Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezundur.

Oyunculuğa ilk adım: Kameralar karşısına ilk kez ‘Kampüsistan’ isimli dizi ile geçti.

Hangi proje ile parladı? 2012 yılında ‘Seksenler’ isimli dizide canlandırdığı  ‘Suzan’ karakteriyle dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Enerjik, komik, neşeli, eğlenceli, prensip sahibi.

Sosyal: Çocuklarından arta kalan zamanında sinema, tiyatro, resim kursu, seyahat veya arkadaşlarımla görüşme şeklinde programları oluyor.

Düşünce yapısı: İnsanları güldürmekten büyük keyif alıyor. “Dolu dolu kahkaha atınca karşılıklı. İyilik yapmış gibi mutlu oluyorum, keyifsiz bir yakınımı güldürsem mesela. Sahnede ise karşılıklı sevgi oluşuyor sanki onlar beni, ben onları seviyorum. Gülmezlerse çok üzülüyorum. ‘Bu mesleği bıraksam mı?’ duygusuna kapılıyorum.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden büyük mutluluk duyuyor. “Sevenlerim beni çok güzel seviyor ve kendimi çok iyi hissettiriyorlar. Minnettarım, şükür diyorum. Sosyal medyadan ya da karşılaştığımız zaman “Sanki akrabamızsın” diyorlar. Beni evin içinden biri olarak görmelerine bayılıyorum.”

‘Güldür Güldür Show’un başarısını neye bağlıyor? “Ekibin birbirine alışması çok önemli, bir süre sonra herkes aynı dili konuşmaya başlıyor. Birbirine pas atmak kolaylaşıyor. Bizi uzun süre birlikte oynayan bir futbol takımı gibi düşünün, maça çıka çıka birlikte oynamaya alıştık. Canlı ve seyirciyle çekiliyor olması diri tutuyor bizi.”

İlk sinema filmi: Iraz Okumuş- Mustafa Uğur Yağcıoğlu/ Son Ders:Aşk ve Üniversite.

Aylin Kontente kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşk tanımı: “İlk görüşte aşk bana çok masal geliyor.  Aşk, sekiz yılın sonunda tüm zaaflarını bildiğin kişiyi hâlâ çok sevmek, ondan başkasıyla olmayı istememek.”

Oyuncu olmasaydı ne olurdu: Dansçı.

En çok neye sinirlenir? Saygısızlığa, karşındakinin sınır tanımazlığına tahammülü yok.

En çok neye güler? Doğal tepkilere, çocuklara. “Düşene de gülüyorum ne yalan söyleyeyim. Saçmalıklara da. Mesela bir yerde bekliyorum, sıkıldım, insanları sebzeye benzetirim.”

Hayatta asla ödün vermediğiniz prensibi ne? Söz verdiyse yapar, yapacağından şüphesi varsa asla söz vermez.

Telefonsuz kaç gün yaşar? “Her gün, günün yarısında, telefonumun ya şarjı bitmiş ya kapanmış ya da kaybetmiş oluyorum. Bayağı yaşarım yani.”

Hayata bakışı: Neşesini hiç kaybetmiyor. “Neşe benim zorluklarla baş etme yöntemim. Ailemden bana kalan miras. Ve çocuklarıma bırakmak istediğim en önemli yeti. Hayat zaten yeterince zor ve acılarla dolu. Dalga geçmek, hayata neşeyle bakmak beni rahatlatıyor, Ayrıca bilimsel olarak kanıtlanmış; yüzünüzdeki mimik ya da beden duruşunuz direkt ruh halinizi etkiliyor. Ağlamak mı gülmek mi? Gülelim, güldürelim, bu daha cazip!”

İş hayatına bakışı: “Bu öyle bir meslek ki, oyun oynuyorsunuz üzerine bir de size para veriliyor. Oyun Atölyesi’nde kuliste şöyle yazar: “Ne zaman aşk biter o zaman yorulur insan”. Oyunculuk mesleği çok zor ama bir o kadar şahane bir iş, komedi ise ekmeğin köşesi benim için. Çocukluğum zor zamanlarla dalga geçmeyi bilen bir anne-babayla geçti.”

Kaygıları: İnsanlar tarafından doğaya verilen zarardan endişe duyuyor. “Yaşadığımız pandemi süreci gösterdi ki; Hayvanların doğal yaşam alanlarını istila ettik. Virüslerin doğal ev sahiplerini öldürünce onlar da yeni ev sahipleri aramaya başladı. Biz bu bilinmeyen virüslerin yeni yaşam alanları haline geldik. Doğa, karantina sayesinde kendini onarmaya çalışıyor. Hepimize din, dil, ırk, ayırt etmeden tek bir evreni paylaştığımızı, bunun için gereken neyse onu ivedilikle yapmamızı söylüyor.”

Kimlere hayranlık duyar? Meryl Streep, Judi Dench, Cate Blanchett ve Peter Sellers.

Doğa ile ilişkisi: İşten arta kalan zamanlarında ailecek sağlıklı beslenmeye ve açık havada aktif vakit geçirmeye zaman ayırıyorlar.

Aylin Kontente kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlar çocuklarıyla bol bol  vakit geçirmeye özen gösteriyor.

Çocuk yetiştirirken en çok neye dikkat eder: En önem verdiği nokta, oğullarının sınırları belli bir özgürlük alanı içinde özgüvenli, duygularını tanıyan ve kontrol edebilen çocuklar olarak yetişmesini sağlamak. Sosyalleşmelerine de çok zaman ayırıyor. “Çocuktan sonra bambaşka bir arkadaş grubum oldu. Oğlumun arkadaşlarının anneleri.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013/2020- Güldür Güldür  Show /Burcu
2016- Güldüy Güldüy Show Çocuk
2013-2014 – BKM Güldür Güldür (TV Dizisi)
2012 /2013– Seksenler /Suzan
2012- İnsanlar Alemi / Burcu
2011 – Babam Sağolsun / Zeynep
2011 – Yıldız Masalı / Şehla Hoca
2009 – Haneler
2008 – Limon Ağacı /Fatoş
2007 – Sır Gibi /Zeynep
2007 – Sevgili Dünürüm / Esma
2008/2009 – Yaprak Dökümü /Nazlı
2003 – Kampüsistan / Mine

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Tatlım Tatlım /Tatlım

2014- Olur Olur / Vildan

2010- Vay Arkadaş / Manik Anne

2008- Son Ders: Aşk Ve Üniversite/ Hande