Ana sayfa Dizi Fragmanları Aziz dizisini finalden döndüren ve Show TV’yi ikna eden gelişme neydi?

Aziz dizisini finalden döndüren ve Show TV’yi ikna eden gelişme neydi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında bu sezon iyi bir çıkış yakalayan ama son aylarda yaşadığı reyting düşüşü ile sıkıntılı bir süreç geçiren Aziz dizisinin durumu son anda değişti.. Murat Yıldırım bile Mayıs ayındaki sonuçlara göre karar verileceğini röportajında söylemişti. Ancak Mayıs ayında yine düşük reytingler gelmeye devam etti.

Dilruba karakterini canlandıran Damla Sönmez’in ayrılığının ardından Aziz dizisi Murat Yıldırım ile Simay Barlas ikilisinin omuzlarında devam etti ve güçlü hikayesine rağmen de reyting kaybını Mayıs ayı içinde geri çeviremedi… Aziz dizisinde final olacağı da önceki hafta ortaya çıkmıştı ve 28. bölümle birlikte dizinin bitirilmesi gündemdeydi.

Ancak Show TV’nin aldığı son dakika kararı ile Aziz dizisinin gelecek sezonda da devam etmesi yönünde bir kararlılık sergilendi. Bu karar değişikliğinin nedeni de merak konusu oldu. Aslında bu noktada daha önce birçok dizi için de geçerli olan yurt dışı satışlarının iyi gitmesi etkiliydi.

Aziz dizisini finalden döndüren ve Show TV'yi ikna eden gelişme neydi? 8

Show TV’den yapılan duyuruda Aziz dizisinin başta Balkan ülkeleri olmak üzere, hem Ortadoğu hem de Güney Amerika’da çok başarılı satışlar elde ettiği belirtiliyor. Yurt dışında birçok ülkeye yayılan dizinin devam etmesi de işte bu ilgiden kaynaklanıyor.

Aziz dizisine yabancı ülkelerden gelen talepler sonrasında Show TV, bir sezon daha devam etmesi yönünde karar değişikliğine gitti. Bu nedenle de 3 Haziran Cuma akşamı yayınlanacak olan 28. bölüm sezon finali olarak duyuruldu. Dizi ekibi ise çalışmalarını tamamlayarak hep birlikte pasta kesti ve ilk sezonun tamamlamanın gururunu yaşadı. Veda buluşmasına önceki hafta diziden ayrılan Damla Sönmez’in de katılması dikkat çekti.

Aziz dizisini finalden döndüren ve Show TV'yi ikna eden gelişme neydi? 9

Aziz dizisi hayranları için bu çok sevindirecek bir gelişme ve yapım ekibinin yaz arasında hem hikayeyi güçlendirmesi hem de yeni oyuncularla yeni bir ilgi odağı haline getirmesi gerekiyor.

Aziz dizisinin gelecek sezonda ilgi görmesi bu yapılacak düzenlemelere bağlı olacak.