Ana sayfa Dizi Haberleri İşte Aziz dizisinin final yapmasının altındaki gerçek neden!

İşte Aziz dizisinin final yapmasının altındaki gerçek neden!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Murat Yıldırım ve Simay Barlas ikilisinin çok başarılı bir dizi çifti olarak kabul gördüğü, ikinci sezon kararı alınan Aziz dizisi aniden bitirildi. Final dahi yapmadan izleyicilere sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla veda edildi.

Hem Aziz dizisinin sosyal medya hesabından dizinin artık devam etmeyeceği açıklamasında bulunuldu hem de başrol oyuncusu Murat Yıldırım, yaptığı açıklama ile hayranlarını bilgilendirdi. Oysa ki Murat Yıldırım geçtiğimiz hafta Amerika’da bulunduğu sırada yaptığı açıklamada 22 Ağustos’ta işinin başında olacağını belirtmiş ve hayranlara Aziz dizisinin devam edeceği yönünde bir mesaj vermişti.

Ancak Show TV’nin geçen sezon iyi çıkış yapan dizisinde final kararının alınması ile birlikte herkes şaşkına döndü. Yapılan duyuruda şöyle denildi: “Aziz dizimizi sonlandırma kararı aldık. Bizi hiç yalnız bırakmayan siz sevenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

İşte Aziz dizisinin final yapmasının altındaki gerçek neden! 8

Aniden gelişen bu durum sosyal medyada büyük tepki oluşturdu. Herkes dizinin neden bittiğini sorarken, başrol oyuncusu Murat Yıldırım’dan kaynaklanabileceği düşüncesindeydi. Ancak Murat Yıldırım yaptığı açıklama ile dizinin gerçek bitirilme nedenini duyurdu.

Aziz dizisi ikinci sezon hikayesinin beğenilmemesi üzerine bitirildi. Senarist Eylem Canpolat’ın tv8 için Tuzak isimli dizisini yazması ve yardımcı olamayacağını söylemesi büyük bir sorun yarattı. Murat Yıldırım’da önceki twitter mesajında bu duruma dikkat çekmişti. Oyuncu, “Sevgili Eylem Canpolat kalemini çok beğendiğim ve aynı zamanda sevdiğim bir arkadaşım… Halasını kaybettiği için ve hali hazırda başka bir senaryo da yazdığı için bize yardımcı olamayacağını söyledi” şeklinde paylaşım yapmıştı.

Aziz dizisi için de yeni senaristler çalıştı ve yeni bir hikaye düzeni ortaya koydu ama bunu ne yapımcı ne de Show TV yönetimi yeterli görmedi.. Murat Yıldırım da dizinin neden bitirildiğini soran hayranlarına şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Bizleri izleyen herkese teşekkürler. Aziz’in bitme sebebini soranlar için hikayesini tamamlamış olması ve devam senaryosunun kanal dahil kimsenin içine sinmemiş olmasıdır. Yine atılan bir iftira ile Amerika’dan gelmeyecek olmam değildir. Bazen bir diziyi uzatıp da daha da kötü olmasına sebep vermemek iyidir. Sevgi ile…”

İşte Aziz dizisinin final yapmasının altındaki gerçek neden! 9

Murat Yıldırım, bu açıklaması ile kendisine yönelik daha önce diziye geri dönmeyeceği iddiasını da yalanlayarak, bitiş sebebi olarak senaryoyu işarete etti.

Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde Destan, Aziz ve Mahkum isimli Türk dizileri birincilik için yarışıyor. Ancak bu 3 diziden ikisi senaryo nedeniyle yayından kaldırıldı. Mahkum ise ikinci sezonu ile Fox TV ekranında yoluna devam edecek.

Hem Destan hem de Aziz’in ikinci sezon senaryolarının yeterince iyi olmaması ve bu nedenle final yaptırılması aslında senaryo konusunda sektörün yaşadığı bunalımı da gözler önüne seriyor.