Ana sayfa Dizi Haberleri Azra Kohen’den Fi dizisiyle ilgili flaş açıklama: Utanç verici!

Azra Kohen’den Fi dizisiyle ilgili flaş açıklama: Utanç verici!

tarafından ker_def

İnternet platformunda 2017 yılında yayınlanan ve büyük ses getiren Fi dizisiyle ilgili Azra Kohen’den çarpıcı açıklamalar geldi.

Kohen’in F-Çi-Pi ismiyle yayınlanan üçleme kitabından uyarlanan dizi, dava konusu olmuştu. Azra Kohen, Fi dizisinin, kitabıyla hiçbir benzerliğinin bulunmayacak hale getirildiğini belirterek yaşananları ‘Utanç verici’ olarak tanımladı!

Serenay Sarıkaya, Ozan Güven,Berrak Tüzünataç ve Mehmet Günsur’un başrolünde oynadıkları Fi dizisi, yayınlandığı dönemde dikkat çeken bir dizi olmuştu.

Ancak hikayeye konu olan kitabın yazarı Azra Kohen, 2. sezonda diziyle tüm bağlarını koparmış,sonrasında da davacı olmuştu.

Azra Kohen'den Fi dizisiyle ilgili flaş açıklama: Utanç verici! 7

Yazar Azra Kohen, Şalom dergisine verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kohen olayın mahkemeye intikal ettiğini, kendisine verilen sözler olduğunu ve kontratta da yazdığını anlatarak şöyle devam etti:

“Kendimi anlamı korumakla yükümlü hissediyorum. Fi dizisi ikinci sezonundan itibaren kitapla hiç benzerliği bulunmayacak şekilde karakterlerin alındığı bambaşka, yüzeysel bir hikâyeye, benim açımdan utanç verici hale dönüştü, ben de engelledim. İzlerken kahroldum. İkinci sezonu, dördüncü bölümden sonra izlemedim. Çok iyi bir kontratım vardı, çizgiyi bu kadar aşacaklarını düşünmemiştim. Yarattığım karakterlere sahip çıkıyorum. Diziyi bitirmek de çok zordu ama bitirdim.”