Ana sayfa Dizi Haberleri Balkan Ninnisi dizisi için geri çekilen final kararı ne anlama geliyor?

Balkan Ninnisi dizisi için geri çekilen final kararı ne anlama geliyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan ve perşembe akşamlarına alındıktan sonra reytingleri düşen Balkan Ninnisi dizisi için final kararı alındığı basına yansımıştı. Ancak daha sonra TRT yetkililerinin bu karardan vazgeçtiklerine yönelik haberler de geldi.

TRT1’in yaz döneminde başlayan Seni Kalbime Sakladım ve Mükemmel Eşleşme dizilerine erken finaller yaptırması zaten değişen bir stratejinin göstergesiydi. Kamu yayıncısı da artık özel kanallar gibi iyi reytingler getirmeyen dizileri uzun süre ekranda tutmak istemiyordu.

Ancak yeni sezonda yeni dizilerin de yarışa katılması ile birlikte hem Balkan Ninnisi hem de Kasaba Doktoru gibi, kamu yayıncısı açısında toplumsal mesaj de içeren yapımlar için de benzer bir tehlike ortaya çıktı. Bu diziler de beklentilerin altında kalan reytingler nedeniyle erken final tehlikesi altına girdi.

TRT1’in Balkan Ninnisi dizisinin final kararından vazgeçmesinin altında uygulanmakta olan stratejiye yönelik gelen tepkilerin etkili olduğu düşünülüyor.

Kamu yayıncısının farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşadığı ve Osmanlı’nın kültürel mirasını taşıyan Balkan topraklarında çekilen Balkan Ninnisi dizisine devam kararı alması, aslında toplumsal bir farkındalık çalışmasıydı. Böyle bir çalışmayı reytinge kurban vermek de pek anlamlı değildi.

TRT1’in Balkan Ninnisi dizisine Dünya Kupası maçlarından fırsat buldukça perşembe akşamları ekrana getirmeye devam etmesi bekleniyor. Final kararından geri adım atılmış olması, kamu yayıncısının özel kanallar gibi davranarak toplumsal farkındalık çalışmalarını reytinge kurban vermesi, çok da doğru bir strateji olmadığı için dizinin devamına karar verildiği düşüncesi akıllara geliyor.