Ana sayfa Sosyal Medya Balkan Ninnisi dizisi Merih Öztürk’e kariyer parlaması yaşatacak!

Balkan Ninnisi dizisi Merih Öztürk’e kariyer parlaması yaşatacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yakında izleyicilerle buluşması beklenen Balkan Ninnisi dizisi için ekip Makedonya’da bulunuyor ve çekimler de Üsküp’te gerçekleştiriliyor. 600 yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun toprağı olan Üsküp’te her yerde Türk izi görmek mümkün. Dizinin bu yönüyle izleyicilere daha sıcak ve samimi geleceğini söyleyebiliriz. Aile ve bir de aşk hikayesinin anlatılacağı dizide Jovanka karakterini Merih Öztürk canlandıracak.

Ertan ile Jovanka’nın imkansız gibi görünen aşkı, eğlenceli görüntülerle birleşecek ve Balkan Ninnisi dizisinin yaz ekranında geniş bir izleyici kitlesini etkilemesi bekleniyor. Dizide ailelerinin baskısı nedeniyle aşklarını yaşayamayan Ertan ve Jovanka’nın birbirlerine kavuşmak için verdikleri mücadeleyi ve farklı milletlerden iki ailenin aynı konakta yaşadıkları komik hikayelerini izleyeceğiz.

Balkan Ninnisi dizisi Merih Öztürk'e kariyer parlaması yaşatacak! 108

Merih Öztürk en son Börü 2039 isimli dizide Güney karakterini canlandırdı ve Balkan Ninnisi projesi de popülerlik noktasında en önemli kariyer fırsatını sunuyor… Oyuncu, Jovanka karakterinin kendisi için çok özel olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Jovanka benim için çok özel bir karakter çünkü onda kendimden parçalar bulup, hayallerine ortak olduğum birçok an var. Senaryoyu ve karakteri ilk okuduğumda çok heyecanlandım çünkü farklı milletten, kültürden olan ve farklı ağızdan konuşan bir karakteri canlandıracak olmak bir oyuncu için bulunmaz bir nimet.”

Dizinin kadrosunda yer alan Özlem Türkad, Hakan Boyav ve Erdal Özyağcılar’ın usta isimler olduğunu vurgulayan genç oyuncu, böyle bir kadroda yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Balkan Ninnisi dizisi Merih Öztürk'e kariyer parlaması yaşatacak! 109

Jovanka karakteri hakkında bilgi de paylaşan Merih Öztürk, şöyle konuştu: “Jovanka hayata realist bakan, gerçeklerle yüzleşebilen, bununla birlikte hayatı seven ve duygusal bağları olan, ayakları yere basan çok güçlü olan bir karakter. Kendi ideallerinin peşinden giden, oyuncu olmak isteyen ve bu hayalini gerçekleştirmek için çaba sarfederken annesinin baskısı altında arada kalmış, bir yanda hayalleri, bir yanda ailesi dururken seçimlerini kendi olgunluğuyla ve fikirleriyle karşılayabilmeye çalışan dik duruşlu bir kadın.”

Dizinin Üsküp’te çekilmesinin de kendisini çok heyecanlandırdığını anlatan Merih Öztürk, “Makedonya’yı, Balkan kültürünü ve yemeklerini hep merak etmişimdir. Burada yaşıyor olmak, buranın insanlarıyla ve kültürüyle tanışıp yemeklerini tatmak çok güzel. Daha önce İngiltere için projemiz olmuştu ama bu kadar uzun soluklu değildi. O yüzden Üsküp’ün de yeri bende hep bir başka olacak” şeklinde konuştu.