Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Balkan Ninnisi dizisinin Neriman’ı Özlem Türkad dizinin sırlarını paylaştı!

Balkan Ninnisi dizisinin Neriman’ı Özlem Türkad dizinin sırlarını paylaştı!

tarafından ker_def

TRT 1’in uzun yıllar sonra yurtdışında çekilen iddialı projesi “Balkan Ninnisi”, ilk bölümüyle 21 Haziran Salı akşamı izleyicilerle buluşacak. Balkanlar’da geçen neşeli öyküsü, aşk ve dramatik ögeler içeren etkileyici senaryosuyla dikkat çekecek dizinin başrol oyuncularından Özlem Türkad’la canlandıracağı karakter ve dizi hakkında açıklamalar yaptı.

Dizinin hem hikaye olarak hem de çekimlerin yapıldığı Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün atmosferi bakımında çok özel bir iş olduğunu anlatan Özlem Türkad, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Balkan Ninnisi”, hikayesi ve çekildiği yer itibariyle seyircisiyle buluştuğunda çok sevilmeye aday bir iş oluyor. Çok gerçek insan öyküleri var içinde. Bir, aile var. Aşk var. Balkanlar’da yaşanan, o güzelim topraklara ait sürüp giden bir hayat var.”

Neriman karakterinin senaryoyu ilk okuduğunda kendisini çok etkilediğini belirten usta oyuncu, karakterin gerçekliğinin kendisini cezbettiğini anlattı.

Balkan Ninnisi dizisinin Neriman'ı Özlem Türkad dizinin sırlarını paylaştı! 7

Oyuncu, canlandırdığı Neriman karakterini şu sözlerle anlattı: “Neriman, 4 çocuğu, abisi, babası ve iki torunuyla Üsküp’te dededen kalma bir konakta yaşayan, her anne gibi aslında evin tam ekseninde durarak dengeyi sağlayan bir karakter. Hani vardır ya; bir bekleme salonunda hiç tanımadığınız bir insana denk gelirsiniz, laf lafı açar. Bir de bakmışsınız hayatınızı anlatıyorsunuz ona. Öyle bir güven duyarsınız. Neriman da öyle bir kadın. Güven veren, net.

Her sorunu çözebilecekmiş gibi güçlü duran. Sadece ailesine değil çevresine de bu hissiyatı yayan biri. Bazı anneler vardır, arkadaşlarınız sizden ayrı görüşür, sohbet eder onunla. Neriman da öyle açık ve genç kafalı bir kadın. Komik de. Kurdukları dünyalarında herkesi günahıyla, sevabıyla kabul edip bağrına basan ama bazı yaşanan olaylar yüzünden kendi kalp sızısı da olan bir anne…”

Dizinin eğlenceli bir hikayesinin olduğunun altını çizen usta oyuncu, farklı kültürlerin de ekrana yansıyacağına değindi.

Özlem Türkad hikayenin izleyicilere eğlence vaat ettiği konusunda şu ifadeleri kullandı:

“Bizi bekleyen çok eğlenceli durumlar ve ilginç bir hikaye var konakta. İki farklı kültürden gelen iki aile, bir aşkın etrafında, bir konağın içinde buluşuyor. Neriman da elbette önemli bir yerde duracak bu hassas terazide. Ama sonuçta konumuz aşk!

Sevgiden, aşktan bahsederken hele ki böyle bir ailede hep bir küçük gülümseme olacak yüzlerde en dramatik sahnelerde bile bence. Ayrıca ne kadar farklı kültürden de gelseler Erdal abinin tanıtımda dediği gibi “aynı diyarın çocukları” hepsi! Ayrışmak değil ortak noktalarda buluşmaya çalışacaklar. Ama bunu yaparken de çok eğlenceli durumlar yaşanacak.”