Ana sayfa Dizi Arşivi Baraj Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Baraj Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – 2019-2020 sezonunda ilk 4 bölümü yayınlanan ve pandemi nedeniyle 6 ay ara veren Baraj dizisi Fox TV’nin bir dizisidir. 1977 yılında Türkan Şoray ile Tarık Akan’ı buluşturan Baraj filminin hikayesinden esinlenilerek oluşturulmuştur. Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman ikilisinin başrolde buluştuğu dizide genç oyuncu Burak Yörük de önemli bir çıkışa imzasını atmıştır.

2020-2021 sezonunda ikinci dönemiyle yoluna devam eden Baraj dizisi, bir ara reyting sıkıntısı yaşasa da hikayesindeki düzenlemeler ile birlikte bu sorun çözülmüştür. Yapımcılığını Med Yapım ve No:9 Productions’ın yaptığı dram ağırlıklı Türk dizisinin, senaryosu Hasan Tolga Pulat’a ait. Baraj’ın yönetmenliğini ise Ece Erdek Koçoğlu yapıyor. Baraj dizisinin çekim mekanı ise Sakarya’da yer alan Akçay Barajı şantiyesi.

KÜNYE:
Kanal: Fox
Yapımcı: Med Yapım, No:9 Productions
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 17 Mart 2020
Mekan: Sakarya, İstanbul
Süresi: 120 dakika
Müzik: Cem Tuncer- Ercüment Orkut
Başrol: Feyyaz Duman, Biran Damla Yılmaz, Burak Yörük, Sumru Yavrucuk.
Oyuncular: Iman Casablanca,, İhsan İlhan, Batuhan Yüzgüleç ve Samil Kafkas, Sait Genay, Tuna Orhan, Rana Cabbar, Mesut Yılmaz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/barajfox
Instagram: https://www.instagram.com/barajfox/?hl=tr
Facebook: https://www.facebook.com/barajfox/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCHoV1qw7oG_gaHBGskq74rw
Resmi internet sayfası: https://www.fox.com.tr/Baraj/bolumler

TÜM HABERLER:

Baraj dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için lütfen tıklayınız…

GENEL İZLENİM:

Baraj dizisi, 1977 yapımlı, başrollerinde Türkan Şoray ve Tarık Akan’ın oynadığı ‘Baraj’ isimli filmin dizi uyarlaması olarak izleyici karşısına çıkıyor. Ağır bir konuya sahip dizi, Feyyaz Duman’ın canlandırdığı Nazım ile Biran Damla Yüksel’in canlandırdığı Nehir karakterinin arasında yaşananlar etrafında dönüyor. Dizinin hikayesi hem ağır hem de ruhsuz başladığı için ilk başlarda izleyiciler sıkıntı yaşadı, ancak sonrasında bazı sırlar ortaya çıkınca hikaye hareketlendi. Oyuncular da bu değişikliğin dizideki şevklerini artırdığını ve sahnelere daha çok adapte olduklarını belirten yorumlar yaparak, hikayenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmıştır.

HİKAYESİ:

Baraj dizisinde Nazım’ın internette bir arkadaşlık sitesinde Nehir’le tanışma hikayesi konu alınıyor. Birbirlerini hiç görmemiş olma durumu, Nehir’in fotoğrafını göndermesiyle değişir. Nehir’in çok güzel ve kendinden genç olduğunu düşünen Nazım yüzündeki yara yüzünden kendi fotoğrafını göndermeye çekinir ve Nehir’in ısrarı ve onu kaybetme korkusundan dolayı Nazım, baraj inşaatına İstanbul’un renkli hayatından sürgün gönderilmiş, yakışıklı ve çapkın bir genç olan Tarık’ın fotoğrafını gönderir. Nehir’in fotoğraftaki Tarık’ı beğenmesi ve sürpriz bir şekilde baraja gelmesi işleri karıştıracaktır.

KARAKTERLER:

Feyyaz Duman (Nazım)
Biran Damla Yılmaz (Nehir)
Burak Yörük (Tarık)
Sumru Yavrucuk (Zerrin)
İman Casablanca (Zahra)
Sait Genay (Orhan)
Tuna Orhan (Ekrem)
Rana Cabbar (Kemal)
Mesut Yılmaz (İsmet)
İhsan İlhan (Yaşar)
Batuhan Yüzgüleç (İbrahim)
Şamil Kafkas (Halil)

MEKANLAR:

Dizinin ilk bölümlerinin çekimleri İstanbul Çatalca’da başladı burada baraj inşaatı çekimleri yapıldı ancak sonra baraj inşaatının yeri değiştirildi. Dizideki şantiye ve baraj sahneleri Sakarya’nın Pamukova ilçesine bağlı Kazımiye’deki Akçay Barajı’nda yapılıyor. Baraj dizisindeki sahnelerin hemen hepsi şantiyede geçiyor. Ayrıca bazı sahnelerin çekimi de bölgede yapılıyor. Çekimlerde farklı şehirlerden sahneler de bulunuyor.

JENERİK:

Baraj dizisinin müzikleri Cem Tuncer ve Ercüment Orkut’a ait. Dizinin heyecanlı ve gerilimli jenerik müziği de seyircinin ilgisini çekiyor.

FRAGMANLAR:

Baraj dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını aşağıdaki videodaki linkten izleyebilirsiniz.

1. SEZON TÜM BÖLÜMLER:

Baraj dizisi 17 Mart 2020 tarihinde başladı. Dizinin bugüne kadar yayınlanan tüm bölümlerini ve önemli sahneleri Youtube resmi sayfasında bulabilirsiniz.

Dizinin tüm bölümlerini ayrıca Fox TV’nin internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Tüm bölümleri izlemek için tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

SEZEN AKSU’NUN ŞARKISI DİZİNİN TANITIM FRAGMANINA DAMGA VURDU

Baraj Dizisi, ‘Yaralı, tepeden tırnağa herkes yaralı’ diye başlayan Sezen Aksu şarkısı ile başladı. 8 Mart 2020 tarihinde yayınlanan ilk tanıtım fragmanında Sezen Aksu’nun şarkısı diziye adeta damga vurdu.

Baraj dizisinin Nazım & Nehir Aşk Temalı müziği dizinin dikkat çeken müziklerinden sadece bir tanesi.

BARAJ GERÇEK AŞKI İZLEYİCİYE SORGULATIYOR

Baraj dizisinde yaşanan aşk üçgeninin kahramanları, Nazım, Nehir ve Tarık izleyicinin dizide gerçek aşkı sorgulayacağına da dikkat çekiyor. Başrol oyuncularının diziyle ilgili yorumlarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

DİZİNİN KADROSUNA YENİ KATILAN İKİ OYUNCU HEYECANI ARTIRDI

Baraj dizisine son bölümlerde iki yeni isim daha dahil oldu. Nazım‘ın eski eşi Nermin rolüyle Nezaket Erden ve Nazım‘ın küçük kızı Ayşe rolüyle Hira Su Yıldız 11. bölümünden itibaren diziye katılarak heyecanın da artmasına neden oldu.

KAMERA ARKASI:

Baraj dizisinin ilgi çekici kamera arkası görüntüleri zaman zaman youtube üzerinde bazı kanallarda yayınlanıyor. Dizinin başrol oyuncusu Biran Damla Yılmaz’ın kamera arkası görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.