Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisinden sonra TRT1’in reytingleri düşen bir iddialı dizisi daha var!

Barbaroslar dizisinden sonra TRT1’in reytingleri düşen bir iddialı dizisi daha var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Reyting televizyonun en büyük gerçeği ve Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı gibi bazı yapımlar yüksek bütçeleri nedeniyle de yüksek reyting almak durumunda. Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin başrollerinde yer aldığı Barbaroslar dizisi 19 bölüm yayınlandı.

Beklentinin çok yüksek tutulması ve dizi için harcanan çok yüksek bütçeler düşünüldüğü zaman, şu anda elde edilen reytinglerin Barbaroslar için yeterli olmadığını herkes söylüyor… Ortalamanın üzerinde oranlar elde edilmiş olsa ve tüm kategorilerde ilk 10 program içinde de yer alıyor olsa, Barbaroslar’dan herkes net bir birincilik bekliyordu.

Bu kadar güçlü oyuncu kadrosuna ve bu kadar etkili bir tarihi dönemi anlatmasına rağmen Barbaroslar dizisinin TRT1 adına arzu edilen başarıdan uzak olduğunu söyleyebiliriz.

Barbaroslar dizisinden sonra TRT1'in reytingleri düşen bir iddialı dizisi daha var! 12

Dizinin son dönemde düşmeye devam eden reytinglerinin toparlanması da çok kolay görünmüyor. Zorlu rakiplerle perşembe akşamı ayakta kalma mücadelesi veren Barbaroslar’ın en büyük handikapı yüksek bütçesi olarak ortaya çıkıyor.

TRT1’in reytingleri ile düşmekte olan ve sıkıntı yaşayan bir dizisi daha var. Bu dizi de Salı akşamları ilk sezonunda tüm kategorilerde çift haneli reytinglerle birincilikler elde eden Masumlar Apartmanı… Dizi ilk sezonda muhteşem sonuçlar aldı ama ikinci sezonda hızla düşen izleyici ilgisine bir çare bulunamadı.

Merve Dizdar, Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Aslıhan Gürbüz gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı dizinin şimdiye kadar 58 bölümü yayınlandı ve izleyici ilgisinin de her geçen hafta düşmekte olduğu reytinglerle kendisini belli ediyor.

Barbaroslar dizisinden sonra TRT1'in reytingleri düşen bir iddialı dizisi daha var! 13

15 Şubat’ta yayınlanan 58. bölüm tüm kişiler kategorisinde en düşük sonuçlar alan dizi oldu ve dokuzunculuk elde edildi…

AB ve ABC1 kategorilerinde hala iyi oranlar elde eden dizinin, ilk sezona göre 3 kat, sezon başına göre ise iki kat daha yüksek oranlar elde edebildiğini görmüştük.

Masumlar Apartmanı dizisinde hikayenin artık izleyicilere yeterince çekici gelmediğini düşen ilgi üzerinden söylemek mümkün.