Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisine çok yazık, bu kadar da olmaz ki!

Barbaroslar dizisine çok yazık, bu kadar da olmaz ki!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çok büyük emeklerle ortaya çıkan Barbaroslar dizisi, sezon sonuna yaklaştığımız şu dönemde izleyicilerden beklediği kadar ilgi görememenin yanı sıra, azalan ilgiyle de baş etmek durumunda kalacak.

Engin Altan Düzyatan, Cemre Gümeli, Pelin Akil, Ulaş Tuna Astepe, Emir Benderlioğlu gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı dizinin 26. bölümü geride kaldı. Birçok dizi hayranının ikinci sezonda da yayınlanmasını umut ettiği ama henüz netleşmediği bir dönem yaşanıyor.

Güçlü bir hikaye ortaya koyan, iyi oyunculara sahip olan ve etkileyici bir platoda çekilen dizinin 26. bölüm reytinglerinin düşük gelmesi izleyenleri çok endişelendirdi. Yüksek bütçesi nedeniyle reytinglerin ve reklam gelirlerinin çok önemli olduğu bir dönemde, Barbaroslar dizisine izleyicilerin yeterince ilgi göstermemesi kaygıları artırıyor.

Diziye tutkulu olan birçok izleyici ikinci sezon müjdesini beklerken, 26. bölüm reytingleri ortalamaya yakın gerçekleşti. Bugüne kadarki en düşük reytingleri alarak şaşırtan dizinin, gidişatı izleyicileri üzüyor. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin 26. bölümü tüm kişiler va ABC1 gruplarında altıncılık elde ederken, AB’de ise dördüncülük geldi… Sıralama fena sayılmasa da, reytingler 5’li oranların bile altına gerilediği için birçok dizi hayranı hikayenin yüksek bütçesi nedeniyle devam edemeyebileceği endişesi taşıyor.

TRT1 her ne kadar reytingler konusunda esnek davranan bir yayıncı olsa da bu kadar yüksek bütçeli bir yapımın da iyi sonuçlar alarak zarar etmemesi önem arz ediyor. TRT1, çok büyük beklentilerle diziyi hazırlattı. Yayın öncesinde 1 yıl kadar süren ön hazırlık döneminde büyük harcamalar yapıldı. Güçlü bir oyuncu kadrosu, aksesuarından kostümlerine kadar hiçbir masraftan kaçınılmadı. Ancak Barbaroslar dizisinin reytingleri verilen tüm bu emeklere bakılınca, düşük kalmış görünüyor.