Ana sayfa Sosyal Medya Baş Belası hayranları, dizileri bitmesin diye Twitter’da ayaklandı!

Baş Belası hayranları, dizileri bitmesin diye Twitter’da ayaklandı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Bu yaz dizilerinden biri olan Baş belası için final kararı alındı. İrem Helvacıoğlu ve Seçkin Özdemir’in başrollerinde yer aldığı dizinin 13. bölüm itibariyle final yapacağı açıklandı. Ancak Baş Belası izleyicileri bu karardan hiç mi hiç hoşlanmadı.

Bugüne kadar 11 bölümü yayınlanan ATV dizisi Baş Belası iki bölüm sonra ekranlara veda edecek. Her ne kadar başrol oyuncuları Helvacıoğlu ve Özdemir’in uyumu ile dizinin hikayesi izleyiciler tarafından beğenilse de bu yeterli olmadı ve dizinin reytingleri umulduğu gibi gitmedi. Hal böyle olunca Baş Belası’nın ekranlara veda etmesine karar verildi.

Baş Belası hakkındaki final kararı elbette izleyiciler tarafından hiç mutlulukla karşılanmadı. Karara isyan eden izleyiciler Twitter’da “Baş Belası Dijitale” etiketiyle kampanya başlattı. Kampanya kısa sürede 100 bini geçti.

Baş Belası hayranları, dizileri bitmesin diye Twitter'da ayaklandı! 7

Ancak bu kampanyanın başarılı olacağı konusu şüpheli. Zira daha önce Mucize Doktor, Hekimoğlu, Maraşlı ve Menajerimi Ara dizileri için de sosyal medyada etiket kampanyası düzenlenmiş, yüzbinlerce paylaşım yapılmış ancak çabalar sonuçsuz kalmıştı.

Nitekim dizinin bir izleyicisi yaptığı paylaşımda fandomları kötü sona hazırlanmasını söyledi ve şöyle yazdı: “Biz zamanında 1M tweeti aşkın tweet attık. Baş Belası fandom siz yine de kendinizi kötü sona hazırlayın sevdiğim arkadaşlarım izliyo diye destek tweeti”

İşin doğrusu dizilerin devam etmesi için en önemli kriter reyting. Eğer reyting düşük ise sosyal medyada istediği kadar güçlü olsun diziler hakkında yine de final kararı verilebiliyor. Dolayısıyla fandomların bu kampanyaları da nafile bir çaba olarak görülüyor.