Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Başak Sayan, ilk çocuk romanıyla dikkat çekti… Okullarda bile okutuluyor…

Başak Sayan, ilk çocuk romanıyla dikkat çekti… Okullarda bile okutuluyor…

tarafından zk zk

Başak Sayan’ın ikiz bebeklerini dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra kaleme aldığı ilk çocuk romanı Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk, okullarda öğrencilere okutulmak üzere seçilen kitaplar arasında yer aldı! Sayan, çocuklara en önemli şeyin hayallerinin peşinden gitmek, kendine inanmak olduğunu anlatan kitabının okullarda okutulmasından çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bugünlerde, çok ses getiren dördüncü romanı Nigâhdar’ı okurlarına sunmanın heyecanını yaşayan Başak Sayan ilk çocuk romanı Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’u, 2017’de ikiz bebeklerini kucağına aldıktan kısa bir süre sonra yazdı.

Kendi çocuklarına, hayatta en önemli şeyin hayallerinin peşinden gitmek ve kendine inanmak olduğunu öğretmek isteyen Başak Sayan, Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk kitabını bu mesajı verebilmek için kaleme aldığını ifade ediyor. En büyük hayali, tıpkı bir rüzgar gibi uçmak ve dünyanın her yanına gidebilmek olan Milo’nun öyküsünü anlatan kitap tüm çocuklara hayal kurmanın, inanmanın önemini, doğa ve insan sevgisini aşılıyor.

Başak Sayan, ilk çocuk romanıyla dikkat çekti... Okullarda bile okutuluyor... 7

“Bu hayatta neye çok inanırsan ve asla pes etmezsen o gerçek olur. Tıpkı bir tırtılın hayalinin kelebek, bir tohumun hayalinin ağaç olması gibi… Hiçbiri acaba olabilir miyim demez. İçlerinde taşıdıkları potansiyele inanırlar sadece” diyen Başak Sayan, çocuklarımızı kendi korkularımızla yanlış mesleklere sevk etmeden önce düşünmek gerektiğinin altını çiziyor. Bugün birçok insanın mutsuz ve tatminsiz olmasının ardındaki ana nedenin, hayalini kurdukları işleri yapmamaları olduğunu söyleyen yazar, “Hayallerinin peşinden gitmek gerek. Sonrası zaten gelir. Bütün çocuklar, Milo gibi kendi hayallerini gerçekleştirebilirler. O potansiyel her birimizin içinde…” diyor.

BAŞAK SAYAN HAKKINDA
Ankara doğumlu yazar ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldikten sonra oyunculuğa başlayan Sayan, bugüne dek pek çok dizi ve filmde rol aldı. İlk romanı Bağlanma Korkusu’nun ardından çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Aylarca listelerden düşmeyen, tesadüf ile kader temalarını irdelediği Kelebeğin Kaderi’nin ardından yazar, Ölü Kuşların Sessizliği ile psikoloji ve felsefeyi gerilimle harmanlayarak heyecan dozu yüksek bir dünya yarattı. 2014 yılında evlenen Sayan, 2017 yılında ikiz bebeklerini kucağına aldı. Doğumdan kısa bir süre sonra ilk çocuk romanı Rüzgâr Olmak İsteyen Çocuk’u kaleme aldı.

Romanlarının arka planlarında spiritüel ögeleri mutlaka kullanan Başak Sayan, okuyucularının hayata bambaşka bir noktadan bakmalarını sağlamanın en büyük motivasyonu olduğunu belirtiyor.