Ana sayfa Dizi Haberleri Behzat Ç. ile Üç Kuruş arasında küçük ama önemli bir bağlantı var!

Behzat Ç. ile Üç Kuruş arasında küçük ama önemli bir bağlantı var!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çukur dizisinin ardından, onunla aynı tadı taşıyacak Üç Kuruş dizisi çok büyük bir merakla bekleniyor. Yine Ay Yapım tarafından çekilecek dizisinin, bir zamanların sıra dışı ve fenomen dizisi Behzat Ç. ile arasında küçük ama önemli bir bağlantı var. Bu bağlantı ne mi? Açıklayalım…

Şu ana kadar oyuncu kadrosunda Uraz Kaygılaroğlu, Aslı Malbora ve Aytaç Uşun’un isimlerinin kesinleştiği Üç Kuruş dizisi için hazırlıklar son hız devam ediyor. Dizinin, her ne kadar oyuncu kadrosunda büyük boşluklar olsa da 15 Eylül’de sete çıkacağı iddia ediliyor.

Dizinin senaryosu ise Türkiye’nin en önemli yazarlarından biri olan Murat Uyurkulak’ın imzasını taşıyor. Üç Kuruş’un hikayesini Damla Serim’le birlikte yazacak olan ve yeraltı edebiyatıınn en ünlü isimlerinden biri olarak bilinen Uyurkulak, aykırı romancılığıyla tanınıyor.

Behzat Ç. ile Üç Kuruş arasında küçük ama önemli bir bağlantı var! 7

Uyurkulak’ın ilk romanı Tol, 2002 yılında yayınlandığında büyük ses getirmişti. Mahir Günşiray’ın yönetmenliğinde tiyatroya uyarlanan roman Almanya, Fransa ve İtalya’da da yayınlanmıştı. 2016’da Babam ve Ailesi adlı dizinin senaryo ekibinde yer aldı. Tol’u Har, Bazuka, Merhume ve Delibo takip etti.

Murat Uyurkulak’ın Behzat Ç. ile ilgili bağlantısına gelince… Yazarın ilk çıkışını yaptığı roman Tol, Behzat Ç. dizisinde polislerin okuduğu roman olarak bir sahnede görülüyor. Bu ilginç tesadüf, Üç Kuruş’un da Behzat Ç.’den izler taşıyacağı ve benzer bir dizi olacağı konusunda akıllarda soru işareti yarattı.

Üç Kuruş da Çukur gibi bir mahallede geçecek. Bu mahallede büyüyen ve kanunsuz işler yaparak hayatını kazanan kumarhane sahibi Kartal’ın, bir seri katilin ve polis memuru Efe’nin yollarının kesişmesi sonucu ortaya çıkan hikayeyi anlatacak.