Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bekar oyunculara evlen baskısı var

Bekar oyunculara evlen baskısı var

tarafından ker_def

Kerem Bürsin’e evliliği soruyorlar. Neden; Serenay Sarıkaya ile ilişkisinde altıncı ayı doldurmuş da ondan! Ardından Kenan İmirzalıoğlu’nu bir kenarda sıkıştırıp manşeti basıyorlar: ‘Evlilik sorusunu duymak istemiyor!’ Bam bam bam! Bu işler hep böyle; madem bir ilişki yaşıyorsunuz, düzgün adamlarsınız, rol modelsiniz, oturun nikah masasına, sizi bir de orada görelim beyler! Erkek tarafının stresini düşünsenize; daha evde bunun mevzusu geçmiyorken, kafasında deli sorular: ‘Ben şimdi ne yapmalıyım?’

Hayat hep bir gereklilik içinde akıp gidiyor. İlla evlenmek mi gerekiyor? Nedir bu toplum baskısı? Bu, bir tek ünlüler dünyasında olmuyor. 25-35 yaş arasında kimi görsem ‘Bıktım usandım evlilik baskısından’ diye yaka silkmiş. “Annem, iş arkadaşlarım, çevremdeki herkes ‘Ne zaman evleneceksin?’ diyor. Ne yapacağım ben Mert?” diye dert yanıyorlar.
İşte bu noktada, evlilik kurumuna inancınız olsun veya olmasın, evlenmek zorunda kalıyorsunuz. Sadece onlar sussun diye… İstedikleri olsun, derin bir oh çeksinler diye… Evlilik bir dayatma değil, sizin yaşam tarzınız olmalı. Siz de evlilik baskısı sendromunu önlemenin yöntemlerini deneyebilirsiniz. İşte size birkaç tüyo:
1- Askere gitmediyseniz, evliliği erteleyebildiğiniz kadar erteleyin.
2- İş hayatınızla ilgili hep bir belirsizlik varmış gibi davranın. ‘Patron her an işime son verebilir. İşten çıkarmalar başladı. Risk alamam, çok yoğun ve uzun saatler çalıştırıyorlar’ gibi… Unutmayın, kariyer hırsınız onları uzun bir süre susturur.
3- Geceleri çok gezip eğleniyor, dağıtıyor imajı çizmeyin. Düzgün bir yaşantıya sahip olmanız için ilk yapacakları şey ‘Evlen’ demek olacak.
4- Sosyal medya hesaplarınıza mümkünse aile fertlerinizi kabul etmeyin. Yoksa bütün hayatınızı didikleyecekler ve her gün size hesap soracaklar.
5- Düğün ortamlarından, evli çiftlerden mümkün olduğunca uzak durun.
6- İçinde bulunduğunuz baskı ortamını ve bununla yaşamayı kabul edin.

MERT VİDİNLİ – SABAH