Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmet Aslantuğ’un Yürek Çıkmazı dizisinden gönderilmesi sonrası akıllara çok önemli bir soru takılı kaldı!

Mehmet Aslantuğ’un Yürek Çıkmazı dizisinden gönderilmesi sonrası akıllara çok önemli bir soru takılı kaldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ’un Ali Fuat karakteri ile Yürek çıkmazı isimli TRT1 dizisine katılması büyük bir adım olarak tarif edilmişti. Böyle etkili bir ismin dizinin hikayesinde güçlü bir şeklide yer almasına da izleyiciler çok olumlu yorumlarla dönüşler yapmıştı.

Ancak ortaya çıktı ki, usta oyuncu şahsi görüşlerinin yayıncı kuruluşu rahatsız etmesi nedeniyle diziden gönderildi. İddialar basında yer aldı, sosyal medyada da tartışma yarattı. Bir oyuncunun politik görüşleri nedeniyle kamu yayıncısı olan TRT1’deki bir diziden gönderilmesi konusu çok sorunlu bir yaklaşım olarak gözüküyor.

Mehmet Aslantuğ diziden ayrıldığı instagram hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu ve oğlu Can’a da bazı nasihatlarda bulundu. 35 yıl önce yer aldığı TRT’de yayınlanan İz Peşinde isimli dizinin jenerik görüntülerini paylaşarak, kuruma yıllardır önce de hizmet ettiğini hatırlatan oyuncunun sözleri de anlamlıydı.

Mehmet Aslantuğ diyor ki, “35 yıl sonra bugün, hakikat ve doğrudan yana ses vermeye gayret ediyoruz diye; o kurumları kendine bağlayarak siyasi tavrının mülkü sananlar, yarın o koltuklarda başkaları oturduğunda da sesimizin aynı vicdanla yankılanacağını bilmelerine rağmen; gerçekten ilham alan, dertlenen, soran halimizden rahatsız oluyor, “Bizle çalışırken olmaz” diyen bir kibir saklıyorlar.”

Sanatçının hayatı sorgulaması tavrı gayet normal ve ünlü oyuncu da mesajında bunu ifade ediyor. Ancak bu yaklaşımının da yapım tarafında olumsuzluk yarattığı anlaşılıyor. İşte bu noktada Yürek Çıkmazı dizi projesi bu gelişme ile izleyiciler açısından da sorunlu bir noktaya taşınmış oldu.

Dizinin kadrosunda yer alan değerli oyuncular acaba Mehmet Aslantuğ gibi yıllarını bu mesleğe gönül vermiş birisinin uğradığı bu durum için ne düşünüyor?

Mehmet Aslantuğ'un Yürek Çıkmazı dizisinden gönderilmesi sonrası akıllara çok önemli bir soru takılı kaldı! 7

Mesut Akusta, Ayça Bingöl, Alp Navruz, İrem Helvacıoğlu gibi isimler başrolde yer alıyor ve dizi etkili bir hikayeye sahip. Ancak yaşanan bu gelişmeler ve usta oyuncunun instagram hesabından yaptığı açıklamalara bakılır ise, Yürek Çıkmazı dizisi için bu bir son değil, belki de bir başlangıç anlamı taşıyabilir.

Dizinin kadrosunda bundan sonra neler yaşanabileceği de merakla bekleniyor.

Mehmet Aslantuğ’un gerçeğin peşinden gitmekten korkmayacağı ile ilgili sözleri de şöyleydi: “Gerçeğe yoldaşlık ediyoruz diye; ürken, küsen, kızan birilerine teslim edilecek bir yürekle büyüyüp serpilmedik. Öyle de gideceğiz muhakkak. Görevimizi layıkıyla yapmaya, türkülerimizi hissederek söylemeye devam ederek…”

Usta oyuncu Yürek Çıkmazı dizisine bu şekilde veda etti ve ortaya çok üzücü bir durum çıktı. Şimdi akıllarda dizinin kadrosunda bulunan diğer isimlerin bu yaşananlar için ne düşündüğü sorusu kalıyor!

Bir de geride dizinin kamera arkası çekimlerinde ekibin keyifli hali var ki, bu da yaşananlara bakıldığı zaman bir tezatlık teşkil ediyor.