Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bertan Asllani Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bertan Asllani Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bertan Asllani, 3 Temmuz 1990 tarihinde Makedonya Üsküp’de doğmuştur. Dizi oyuncusu ve müzisyendir.

Adı: Bertan Asllani
Doğum Tarihi: 3 Temmuz 1990
Doğum Yeri: Makedonya/ Üsküp
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Hazal Şenel
Instagram: https://www.instagram.com/bertanasllani/

Bertan Asllani Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Üsküp Eski Türk Çarşısı’nda ‘Saatçi Selim’ olarak bilinen esnafın oğlu olarak dünyaya geldi. “Babam Üsküp’teki Eski Türk Çarşısı’nda esnaftı. Saatçi Selim olarak bilinir. Annemse kendini, ağabeyimle beni büyütmeye adadı.

Çocukluk yılları: Küçük yaşlardan itibaren müzik ve sporla ilgilenmeye başladı. Henüz 13 yaşındayken kendi stüdyosunu kurarak beste yapmaya başladı. “Küçüklüğümde hem futbola hem de müziğe ilgi duyardım, gitar kursundan çıkıp futbol antrenmanlarına giderdim. Ancak bir seçim yapmam gerektiğinde tercihimi müzikten yana kullandım. Çocukların katıldığı müzik festivalleri, TV programları derken devamı geldi. 13 yaşında kendi stüdyomu kurup beste yapmaya başlamıştım bile.”

Hayatının dönüm noktası: Senarist Gani Müjde ile tanışması hayatının akışını değiştirdi. “Aslında oyunculuğu Makedonya’da da denedim ama buradaki kadar aktif rol almadım. Beni Türk izleyicisiyle tanıştıran, ‘Pis Yedili’ dizisiyle Gani Müjde oldu. Müjde, ‘Damla Damla’ klibini seyrettikten sonra bana ulaştı, bir araya geldik ve diziye dahil oldum. ‘Göç Zamanı’nda Talat Bulut, Vahide Perçin gibi usta sanatçılarla birlikte rol aldım. Hepsi de yılların oyuncuları ve onlarla aynı projede bulunmak harikaydı.”

Müzik kariyeri: 2003 yılında ilk albümünü yayınladı. İlk albümünü Arnavutça çıkarttı. Ailesinde her ne kadar Arnavut olsa da, bilmediği bir dilde şarkı söylemeyi başardı. Hem Makedonya hem de Arnavutluk’ta iki albüm birden fazla video klip yayınlayarak kısa sürede ün edinmeyi başardı  daha sonra Türkiye’ye geldi. Türkçe olarak ilk kez ‘Damla Damla’ şarkısına klip çekerek yayınladı ve bu kliple dikkatleri çekti. Murat Dalkılıç, Demet Akalın ve Gülben Ergen’in de aralarında bulunduğu şarkıcılara beste yaptı.  “İlk albümüm 2003 yılında, 13 yaşındayken piyasaya çıktı. Makedonya’da yaşadığım halde albümüm Arnavutçaydı. Ailede Arnavut vardı ama bu dile dair tek kelime bile bilmiyordum. Konuşmayı bilmediğin bir dilde şarkı söylemek ve şarkıyı hissetmek, enteresan değil mi? İşte ben buna müziğin gücü diyorum. Makedonya ve Arnavutluk’ta iki albüm ve çok sayıda video klip sonrası yeterli üne kavuştum kavuşmasına ama asıl patlama Türkiye’ye geldikten sonra oldu. Hayat gerçekten de sürprizlerle dolu. Türkiye’ye sık sık gelip gitmeme ve birkaç tane Türkçe şarkım olmasına rağmen buraya yerleşeceğim aklımın ucundan geçmezdi. İlk olarak Türkçe parçalarımdan ‘Damla Damla’ya klip çekip yayınladık, çok beğenildi. Bu arada casting ajansı sahibi Tümay Özokur klibimi izlemiş, benimle ilgilendi ve onunla çalışmaya başladım. ‘Damla Damla’nın beğenilmesinin ardından Türk müzik piyasasında adım duyulmaya başladı. Ünlü sanatçılara beste verdim. Mesela Murat Dalkılıç’ın çok tutulan ‘Bir Hayli’ şarkısı, benim bestem. Demet Akalın’ın ‘Pırlanta’ albümündeki ‘Gidenlerin Kalanları’ ve Gülben Ergen’in albümündeki ‘Bugünün Sevdalısı’nın besteleri de bana ait.”

Bertan Asllani Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2006 yılında, ‘Pis Yedili’ dizisinde canlandırdığı ‘Bertan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Akrep’ dizisinde canlandırdığı ‘Efe’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İş hayatına bakışı: Kariyerinde müziğin ve oyunculuğun ayrı ayrı yeri var. “Müzik mi, oyunculuk mu derseniz, ikisinin de yeri ayrı bende. Şu anda oyunculuğa yoğunlaştım ama bir yandan da kendi albümüm için besteler üzerine çalışıyorum. Niyetim yıllar boyunca iki alanda da var olmak.”

Kimlere hayranlık duyar: ‘Göç Zamanı’ dizisinde birlikte rol aldığı Talat Bulut’a hayranlık duyuyor. “Dizi çekimleri sırasında Talat Bulut’la çok iyi anlaştık. Hatta ona bir de beste yaptım. Enerjisi o kadar yüksek ki, çekimler onun sayesinde çok eğlenceli, bol kahkahalı geçiyordu. Kısa zamanda abi-kardeş gibi olduk diyebilirim.”

DİZİLERİ

2021- Evlilik Hakkında Her Şey/ Yalın

2021- Akrep/ Efe

2021- Öğrenci Evi/ Eren

2016- Göç Zamanı

2011- Pis Yedili/ Bertan