Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Binbir Gece dizisi sayesinde Latin Amerika’da Türk dizileri patlama yaptı!

Binbir Gece dizisi sayesinde Latin Amerika’da Türk dizileri patlama yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Halit Ergenç ile Bergüzar Korel ikilisini başrolde buluşturan Binbir Gece dizisinin Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi vardı. Dizi çok başarılı bir yapım olarak sektörün en önemli yapımları arasına katıldı. Binbir Gece dizisinin Latin Amerika’da şu anda çok yaygın olan Türk dizilerine kapıyı açtığını biliyor muydunuz?

Konuyla ilgili bir yazı yazan Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, ilginç bilgiler verdi. 2013 yılında Cannes’da yapılan Mip TV fuarına TMC firması da katıldı. Binbir Gece dizisinin tanıtımının yapıldığı standı gezen Şilili televizyon sektörü temsilcisi Juan Ignacio Vicente, Binbir Gece dizisinden çok etkilendi.

Ancak ne senaryosu, ne çeviri yapılmış hali, ne de kısa bir tanıtım videosu olmayan ortamda Vicente kendi işini kendisi halletmek zorunda kalıyor.

Şili’nin Santiago şehrinde gece hayatının yaşandığı Bellavista semtindeki bir Türk kebapçı dükkanındaki bir kişiden yardım alan Vincente, bu sayede dizinin İspanyolca çevirisini yaptırabiliyor.

İşte bu hikayeyi köşesine taşıyan Sina Koloğlu, Binbir Gece dizisinin kısa sürede Mega TV kanalına nasıl reyting getirdiğini de şu şekilde anlattı.

“Dizi yayına girdiğinde Mega TV’nin 4.9 olan ortalaması birden, 27’lere çıkmış. Ardından ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ geliyor. Daha sağlam, daha akıcı ve genç kitleyi alan biri dizi olduğunu söylüyor Vicente… Bu iş nasıl patladı Latin ülkelerinde, işte hikayesi…”