Ana sayfa Dizi Haberleri ‘Bir dizi nasıl harcanır’ sözünün kanıtı Mahkum dizisi oldu!

‘Bir dizi nasıl harcanır’ sözünün kanıtı Mahkum dizisi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Güney Kore dizisi Innocent Defendant’tan uyarlanan ve Mahkum ismiyle de geçen sezon muhteşem bir çıkış yapan Fox TV dizisinin reytingleri büyük bir çöküşü ortaya koyuyor. İlk başladığı dönemde milyonlarca izleyiciyi ekrana çeken dizi, o kadar başarılı bir hikaye ortaya koydu ki, kimse buna kayıtsız kalamadı.

Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu ikilisinin muhteşem performansı da buna eklenince Mahkum dizisi geçen sezonun en iddialı çıkışlarından birisini yaptı. Hatta bir ara reytingler çift haneli oranlara kadar yükseldi ve geçen sezonun en iyi 3 dizisinden birisi olmak da Mahkum hayranlarını gururlandırdı.

Fakat her şey orijinal dizinin hikayesi bitip de yama hikaye ile devam edilme zorunluluğu ortaya çıkınca yaşandı. Seray Kaya gibi başrol kadın oyuncusunun ayrılığı da buna eklenince Mahkum dizisinin çöküşü başladı. Talat Bulut gibi çok etkili bir oyuncunun bile diziye katılması olumlu değil, olumsuz etki yaptı.

'Bir dizi nasıl harcanır' sözünün kanıtı Mahkum dizisi oldu! 8

Mahkum dizisinin ilk sezon sonlarına doğru düşen reytinglerine rağmen ikinci sezon onayını alması hayranları çok memnun etmişti. Hatta yaz döneminde senaryo anlamında çok büyük değişim yaşandığı, yepyeni ve iddialı isimlerin diziye katıldığı haberleri de heyecanı artırdı.

Gerçekten de dizinin ikinci sezon hikayesi çok farklı oldu. Uğraş Güneş senaryoda yaptığı değişimlerle izleyicileri etkilemek istedi ama bu sonuç ortaya çıkmadı. Diziyi yeni katılan; Gökçe Eyüboğlu, Seda Türkmen, Nazlı Bulum, Mehmet Bozdoğan, Mine Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Cem Söküt ve Erdal Küçükkömürcü ile yepyeni karakterler de geldi.

Ancak tüm bu çabalar izleyicide yeterince karşılık bulmadı. Orijinal hikayenin bitip de yama olarak getirilen hikayenin çekiciliği ortadan kalkınca Mahkum dizisi de gözden düştü.

İkinci sezonda çok etkili olacağı beklentisi ise gerçekçi çıkmadı. Dizi 27. bölümüyle birlikte sıradan bir dizinin alabileceği reytinglerin bile altına geriledi. İlk 10 program arasına bile giremeyen Mahkum dizisi, 29 Eylül’deki bölümü ile tüm kişilerde on birinci, AB’de on üçüncü ve ABC1 kategorisinde de on dördüncü sırada yer alabildi.

'Bir dizi nasıl harcanır' sözünün kanıtı Mahkum dizisi oldu! 9

Reytinglerde yaşanan bu ciddi sorun sosyal medyada da gündem oldu. Birçok dizi hayranı ikinci sezonu beğenmediklerini ve devam ettirilmesinin hata olduğunu belirten yorumlar paylaştı.

“Bir dizi nasıl yok edilir örneği Mahkum” diye yorumlar yapan izleyiciler, bunu senaryonun başarısızlığı olarak yorumluyor.

Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun etkili performansları bile izleyicileri Mahkum dizisine çekmeye yetmedi. Fox TV’nin final kararı gelir mi bilinmez ama, Mahkum dizisi için yolun sonu yakın gözüküyor.

Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde Destan ile birlikte birincilik elde eden Mahkum dizisinin geldiği bu durum hayranlarını çok mutsuz ediyor. Dizinin yeniden ilgi çekebilmesi noktasında ise yapılabilecek pek de bir şey gözükmüyor.