Ana sayfa Sosyal Medya Bir meslek grubu Hekimoğlu dizisine boykot kararı aldı!

Bir meslek grubu Hekimoğlu dizisine boykot kararı aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Sosyal medyada Hekimoğlu dizisindeki bir sahneye yönelik tepkiler bugünün gündeminde önemli bir yer edindi. Tıbbi tanıtım temsilcileri yani mümessiller ile ilgili dizide yer alan bir sahne, bu meslek grubunda büyük tepki ile karşılandı.

Kaan Yıldırım’ın canlandırdığı Mehmet Ali karakteri ile bir tıbbi tanıtım temsilcisinin (mümessil) aşk yaşaması üzerine boykot kampanyası başlatıldı. Mümessil Dayanışma Derneği tarafından instagram resmi hesap üzerinden yapılan duyuruda Kanal D kınandı ve “Bu ahlaksızlığı RTÜK’e şikayet etmeye tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz.Ayrıca hukuki olarak takip edeceğiz” denildi.

Bir meslek grubu Hekimoğlu dizisine boykot kararı aldı! 7

Sosyal medyada bu meslek grubuna bağlı kişiler de yaptıkları paylaşımlarla Hekimoğlu dizisine tepki gösterdi ve Kanal D’yi de kınadıklarını belirten yorumlar yaptı.

Meslek grubunun ortak görüşünü yansıtan şu ifadelerde paylaşıldı: “Kanal D ekranlarında yayınlanan Hekimoğlu adlı dizide Tıbbi Tanıtım Temsilcileriyle (mümessil, reprezant) ilgili talihsiz ve hiçbir etik anlayışına sığmayan bir sahne resmedilmiştir. Mesleğimiz hakkında bu tür ithamlar ve aşağılayıcı bir sahne olması bizleri çok üzmüştür. Her konuda kadına şiddete karşı ne kadar hassas isek, özellikle kadın çalışma arkadaşlarımızı da böyle bir sahne ile zor durumda bırakıp, kötü bir izlenim yaratarak etik olmayan bir izlenim sergilenmektedir.”

Twitter ortamında kısa sürede gündemin ilk sırasına yerleşen bu boykot açıklamalarına dizinin takipçilerinden farklı yorumlar da geldi. Kimi takipçiler kampanyayı anlamsız bulduklarını, bunun bir dizi olduğunu ve her şeyi bu kadar da çok ciddiye almamak gerektiğine yönelik düşüncelerini paylaştı.