Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay rol aldığı Siyah Beyaz Aşk dizisini Beyaz Show’da fena eleştirdi, ama farkında bile değildi!

Birce Akalay rol aldığı Siyah Beyaz Aşk dizisini Beyaz Show’da fena eleştirdi, ama farkında bile değildi!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Beyaz Show’un Cuma akşamı konukları arasında Kanal D ekranında Siyah Beyaz Aşk dizisinde Aslı karakterine hayat veren Birce Akalay da vardı.

Geçen hafta reytingleri düşen dizinin güzel bir tanıtımı Beyaz Show programında yapılarak destek verildi.

Ancak hesapta olmayan bir şey gerçekleşti. Birce Akalay sözleriyle aslında dizisine fena bir eleştiri getirdi. Beyazıt Öztürk de yangına körükle giden yorumuyla dikkat çekti.

Beyaz’ın “Aslında olmayacak bir aşk” değerlendirmesine Birce Akalay da katıldı.

Dizide yer alan Ferhat ile Aslı’nın hikayesiyle ilgili objektif bir değerlendirme yapan Birce Akalay şöyle söyledi: “Ferhat aslında günlük hayatta karşılaşabileceğimiz bir karakter değil aslında. Yaşadıkları şeyler de pek günlük hayatta karşılaşabileceğimiz şeyler değil. Kimse elinde silahla sokaklarda bu kadar rahat dolaşmıyor. Ama günün sonunda bu bir hikaye. Gerçeklik payı yok.”

Birce Akalay aslında bu sözleriyle dizinin günlük hayattan kopuk olduğunu da itiraf etmiş oldu…

Aslı karakterinin başarılı ve ayakları yere sağlam basan birisi olduğuna değinen Birce Akalay, “Bu kadar kuvvetli bir kadının aşk uğruna hayatından vazgeçmesi çok ranstlanır bir şey” ifadesini kullandı.

Ancak Beyazıt Öztürk, araya girerek bunu itiraz etti ve “Aşk uğruna hayatındaki her şeyden vazgeçme artık eskisi kadar yoğun değil” diyerek diziye bir eleştiri de o getirmiş oldu…

Ferhan ile Aslı’nın hikayelerinin karşılıklı gittiğini ve karakterlerin yaşama sürecinin enterasan bir hal aldığını anlatan Birce Akalay, aynen şu ifadeyi kullandı: “Dizide aşkın kendisi var. Tek bulabildiğim, tutunabildiğim en sağlam şey bu.”

Birce Akalay aslında bu sözleriyle Aslı ile Ferhat’ın hikayesinin gerçek hayattan kopuk olmasının yanı sıra dizide tutunabileceği tek dalın da aşkın kendisi olduğunu belirtti.

Yani dizide aşkın o kendi hali dışında tutunabilecek başka bir dal yok…

Birce Akalay’ın sözlerini sorguladığımız zaman Aslı-Ferhat aşkının gerçekliği de tartışmaya açılmış oldu.

Eminiz Birce Akalay’ın bu sözleri yapımcı firma ve senarist cephesinde rahatsızlık yaratacaktır.

Zira dizinin gerçek hayattan kopuk oluşu ve hikayenin sadece aşkın kendi haline tutunabildiği, başka bir dalının olmadığı değerlendirmesinin dizide rol alan bir oyuncu için söylenmemesi gereken bir cümle olduğu düşüncesindeyiz.

Zaten diziye yönelik en ciddi eleştiriler de bunlardı… Birce Akalay bu eleştirilerin de haklılık payı olduğunu kabul etmiş oldu.