Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Birce Akalay ve İlker Ayrık’tan muhteşem bir şov!

Birce Akalay ve İlker Ayrık’tan muhteşem bir şov!

tarafından ker_def

‘Yüzyılın 40 Oyunu’ araştırmasında ilk sırayı alan “Keşanlı Ali Destanı” tüm zamanların Türkiyesi’ni anlatıyor; acıya, adaletsizliğe, yoksulluğa rağmen umuda sarılanların hikâyesini sahneye taşıyor. Usta yönetmen Yücel Erten rejisiyle yeniden sahnelenen “Keşanlı Ali Destanı”nda Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu, Aykut Taşkın ve Hilmi Özçelik’le birlikte 50 kişilik dev bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Bu sezon kısıtlı sayıda sahnelenecek olan “Keşanlı Ali Destanı”nı, 7 Mart Cumartesi akşamı 20.30’da TİM Show Center’da izlemek için acele edin!

Edebiyat dergisi Notos’un ‘Yüzyılın 40 Oyunu’ araştırmasında ilk sırayı alan “Keşanlı Ali Destanı”, aynı büyük kentte, iki ayrı kesimde yaşayan gecekondu halkı ve şehir insanları arasındaki ekonomik, kültürel farklılıkları eleştirel bir üslupla ele alıyor.

Haldun Taner’in, epik bir halk tiyatrosu üslubunda kaleme aldığı; Yalçın Tura’nın müziklerini yazdığı “Keşanlı Ali Destanı”, usta yönetmen Yücel Erten’in yorumu, Pervasız Tiyatro prodüksiyonu ve iddialı kadrosuyla yeniden sahnelerde. İlker Ayrık’ın Keşanlı Ali’yi, Birce Akalay’ın Zilha karakterini canlandırdığı oyunda Meral Çetinkaya Şerif Abla, Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih; Nilgün Kasapbaşoğlu Madam Olga, Aykut Taşkın ise İzmarit Nuri karakterlerine hayat veriyor.

Ayhan Anıl, Cem Cücenoğlu, Hilmi Özçelik ve Burak Şafak gibi isimlerin de rol aldığı 50 kişilik oyuncu kadrosuna, 10 kişiden oluşan bir orkestra eşlik ediyor.

“Keşanlı Ali Destanı”nın dekorunda Barış Dinçel, kostüm tasarımında Gamze Kuş, ışık tasarımında ise Yakup Çartık’ın imzaları yer alıyor. Müzik direktörlüğünü Çiğdem Erken’in üstlendiği oyunun koreografisi Hamit Erentürk’e ait.

Pervasız Tiyatro prodüksiyonu “Keşanlı Ali Destanı”, 7 Mart 2020 Cumartesi akşamı saat 20.30’da TİM Show Center’da sahnelenecek. Oyunun biletleri, biletix.com adresinden ve gişeden temin edilebilir.