Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay ve Olgun Toker’i buluşturan Mezarlık projesinin yayın tarihi ve detayları netleşti!

Birce Akalay ve Olgun Toker’i buluşturan Mezarlık projesinin yayın tarihi ve detayları netleşti!

tarafından ker_def

Başrollerini Birce Akalay ve Olgun Toker’in paylaştığı, duayen yönetmen ve yapımcı Abdullah Oğuz imzalı Mezarlık film serisinin yayın tarihi belli oldu. Netflix, merakla beklenen film serisinin, ilk sezon yayın tarihini 17 Haziran olarak açıklarken; platformda ilk görüntüleri paylaştı.

Süregelen gizemli kadın cinayetlerini araştırmak ve çözmek üzere kurulan Özel Suçlar Birimi’nin başına getirilen Başkomiser Önem Özülkü (Birce Akalay), komiser yardımcısı Serdar Ata (Olgun Toker) ve ekibinin her filmde birbirinden farklı kadın cinayetlerini aydınlığa kavuşturmak için nefes kesen mücadelelerini izleyeceğimiz ANS Production & Evrensel Film imzalı ‘’Mezarlık’’ film serisi için geri sayım başladı.

Birce Akalay ve Olgun Toker'i buluşturan Mezarlık projesinin yayın tarihi ve detayları netleşti! 9

Yapımcılığını Abdullah Oğuz ve Evren Oğuz’un üstlendiği, senaryosunu Özden Uçar, Onur Böber ve Evren Oğuz’un kaleme aldığı; Abdullah Oğuz imzalı, ilk sezonu 4 filmden oluşan seri için nefesler tutuldu.

Film serisinin kadrosunda; Şehsuvar Aktaş, Hakan Meriçliler, Berna Öztürk, Sezgin Uzunbekiroğlu, Baran Güler, Cem Sürgit ve Elif Sevinç gibi sevilen isimler de yer alıyor.

Birce Akalay ve Olgun Toker'i buluşturan Mezarlık projesinin yayın tarihi ve detayları netleşti! 10

‘’Güneşten Daha Sıcak’’, ‘’Bir Nefes Kadar Yakın’’, ‘’Göldeki Kadın’’ ve ‘’Düğüm’’ olmak üzere, ilk sezonda 4 filmden oluşan Mezarlık serisi, kadın erkek eşitsizliğine ve kadının toplumdaki ötekileştirilmiş konumuna da dikkatleri çekiyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Haluk Ata (Hakan Meriçliler) düzenlenen basın toplantısında kadın cinayetlerinin araştırılması ve çözüme kavuşturulması amacıyla Özel Suçlar Birimi’nin kurulduğunu ve birimin başına da Önem Özülkü’nün (Birce Akalay) getirildiğini duyurur.

Birce Akalay ve Olgun Toker'i buluşturan Mezarlık projesinin yayın tarihi ve detayları netleşti! 11

Filmde Önem ve ekibi; komiser yardımcısı Serdar Ata (Olgun Toker), polis memuru Hasan Duru (Şehsuvar Aktaş), hacker Sophia (Berna Öztürk), kriminalist Berk Güleryüz (Baran Güler) ve adli tabip Feriha Mahmudzade’nin (Sezgin Uzunbekiroğlu) kadın cinayetlerini çözmek için verdikleri mücadeleler izleyiciye aktarılıyor.