Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay’dan televizyon dizisi itirafı geldi! TV dizilerine geri dönüş için bakın şartı ne?

Birce Akalay’dan televizyon dizisi itirafı geldi! TV dizilerine geri dönüş için bakın şartı ne?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli dizilerle Haziran ayında Netflix’te adeta büyük bir patlama yapan Birce Akalay, geniş bir izleyici kitlesi tarafından takdir edildi. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde Netflix aboneleri arasında büyük ilgi gören diziler sayesinde Birce Akalay’ın dünya çapında bilinirliği de arttı.

Ünlü oyuncu, yeni sezonda kendisine teklif edilen rolleri de bu iki dizinin yeni sezonlarının çekilme ihtimalini düşünerek kabul etmemişti. Hem Kuş Uçuşu hem de Mezarlık dizilerinin yeni sezonlarının çekileceğine yönelik olumlu sinyallerin gelmesinden de memnun.

Kaz Dağları’ndaki tatilden dönen Birce Akalay “Göğsümüzü kabarttı iki iş de, çok mutluyum ben de” diye konuştu. Dizilerin Netflix’te izlenme rekorları elde etmesine de çok sevinen oyuncu, televizyon projelerini de özlediğini açıkladı.

Birce Akalay'dan televizyon dizisi itirafı geldi! TV dizilerine geri dönüş için bakın şartı ne? 7

1984 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Birce Akalay, 2007 yılından bu yana ekranda yer alıyor. Hem sinema hem dizi filmlerdeki farklı rolleri başarıyla canlandıran oyuncu, televizyon ekranında 2021 yılında Son Yaz dizisi ile izleyicilerin karşısına geçmişti. Dizinin ikinci sezonunda ekibe Sare karakteri ile katılan oyuncun ne yazık ki, sadece beş bölüm bu projede yer aldı. Son Yaz, düşük reytingleri nedeniyle ikinci sezonunun başında ekrana veda etmişti.

Televizyon dizilerini özlediğini dile getirerek hayranlarını heyecanlandıran Birce Akalay, şu yorumda bulundu: “Televizyon seyircisini de özledim. Özlemedim dersem yalan olur. Ama tabii ki uygun projenin olması önemli. Süreler uzun ama yapacak bir şey yok. Düzelmediği sürece, böyle devam ettiği sürece bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu da bizim işimiz.”

Oyuncu, yeniden televizyon projelerine dönüş için uygun bir projenin ortaya çıkması gerektiğini söyleyerek de yapımcılara bir anlamda mesaj yollamış oldu. Birce Akalay, şayet iyi bir hikaye ve kendisini heyecanlandıracak bir rol olursa yeniden televizyon dizilerinin yoğunluğunun içine girebileceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızlarından olan Sabiha Gökçen, aynı zamanda ilk Türk kadın pilot olmasıyla da tarihi bir kişiliğe sahip, Birce Akalay da bu karakteri canlandırmayı çok arzu ettiğini söyledi.