Ana sayfa Dizi Fragmanları Burcu Kara muhabirken nasıl oldu da ünlü olabildi? Dizilere konu olacak hayat hikayesi var

Burcu Kara muhabirken nasıl oldu da ünlü olabildi? Dizilere konu olacak hayat hikayesi var

tarafından ker_def

Kanal D’de haber spikerliği yaparken bir anda kendini setlerde bulan ve oyunculuk yapmaya başlayan Burcu Kara, youtube’da açtı kanalında nasıl oyuncu olduğunun hikayesini anlattı. Şu sıralarda Show TV ekranlarında yayınlanan Keşke Hiç Büyümeseydik dizisinde rol alan Kara’nın ilginç bir oyunculuğa başlama hikayesi var. Videoda detaylar var, haberin devamında Kara’nın sözlerini okuyabilirsiniz…

Televizyon Gazetesi Detay

Kendi soran ve kendi yanıtlayan Burcu Kara, aklında oyunculukla ilgili hiçbir şeyin olmadığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Oyuncu olmaya çalışırken haber spikeri olmadım aslında. Ben televizyonda olmak istiyordum. Eskişehir’de ekonomi okuyordum ve alakasız bir hayat. Eskişehir’de yerel bir kanalda sunuculuk yapmak istiyorum dedim ve orada başladım. 1998 yılından bu yanı televizyondayım.

İstanbul’a tamamen gelmeye karar verdim. Kanal D ile irtibatım oldu. Orada stajyer muhabir olarak başladım, televizyon hayatıma. Sonra muhabir oldum. Ekrana çıkmam istendi. O süreçlerde diksiyon kursuna devam ediyordum.

Şöhret, ün, oyuncu olmak, ekranda olmak, haber spikerliği aslında bunların hepsi farklı şeyler. Televizyonda olan herkes ünlü ve şöhretli değil. Oyuncu olsanız da ünlü olacaksınız diye bir şey yok. Bu herkesin kaderiyle ilgili bir şey.”

Burcu Kara, Kanal D’de çalışırken ana haber spikerlerinden Ayşenur Yazıcı’nın anne annesinin hayatını yazdığı Bedriye isimli romandan bahseden Burcu Kara, Yazıcı’nın bunu dizi veya film yapmak için yapımcılarla görüştüğünü anlattı.

Yazıcı’nın bu görüşmelerde Bedriye’yi kendisinin oynamasını istediğini yapımcılara söylediğini ancak bundan haberinin de olmadığını belirtti.

Kara, “Biz de haber spikeri kız var, onu görmeniz gerekiyor, onu tanımanız gerekiyor. Bedriye’yi onun oynaması lazım. Bana yapımcılardan telefonlar gelmeye başladı. Sonra haber merkezinde garip şeyler oldu. Hayatımda suistimal edilen çok üzüldüğüm olaylar oldu. Maddi, manevi çok sıkıntılar yaşadım: Mecburen bu teklifleri değerlendirmek durumunda kaldı” dedi.

Oyunculuk konusunda hiçbir bilgisi ve tecrübesi olmadığını anlatan Kara, eğitim almak için çaba harcadığını vurguladı.

Şahika Tekand’tan ders aldığını anlatan Kara, oyunculuğu çok sevdiğini ve setlere adım attığını belirtti.

İyi bir ajansın kadrosuna katıldığını ve Haziran Gecesi dizisine başladığı belirten Burcu Kara, anlatan Burcu Kara’nın detaylı anlatımını videodan izleyebilirsiniz.

Yönetmen Fırat Parlak’la evlenen ve oğlu Ali’yi dünyaya getiren ünlü oyuncu Burcu Kara, gözlerden uzak sakin bir hayat yaşıyor. Rol aldığı projelerin haricinde çok fazla ortalıklarda görünmemeye özen gösteren ünlü oyuncu Youtube kanalında hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.