Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Burcu Kara’dan Aksaray’da otizmli öğrencilere gösterilen tepkiye anlamlı yanıt!

Burcu Kara’dan Aksaray’da otizmli öğrencilere gösterilen tepkiye anlamlı yanıt!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugün, Aksaray’dan herkesi çok üzen bir haber geldi. Aksaray’da Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda otizm sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ileri sürülen velilerin, okul çıkışında otizmli öğrencileri yuhaladığı iddia edildi.

Türkiye’nin gündemine yerleşen bu olayda, otizmli çocukların yasalara aykırı şekilde diğer öğreniciler ile iç içe değil de özel bir bölümde eğitim gördüğü, başka bahçeye çıktıkları ve çeşitli ayırımcılığa tabi tutulduğu haberlere yansıdı.

Bir erkek evladı bulunan ünlü oyuncu Burcu Kara, sosyal konulara yönelik duyarlılığı ile de biliniyor.

Ünlü oyuncu Otizm Haftası’nda bu konuda farkındalık yaratmak içi de çabalar içinde.Ünlü oyuncu instagram hesabından Aksaray’da yaşanan olayla ilgili çok anlamlı bir mesaj verdi.Ayrıca bir de video paylaştı.

İşte Burcu Kara’nın mesajı:

Biraz önce maalesef çok üzücü bir haber aldım. Aksaray’da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etmiş ve iddiaya göre de, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhalamış. Konuyla ilgili @ tcmeb soruşturma başlatmış

İşte bu yüzden #OtizminFarkındayımOnlarınYanındayım diyorum!Hepimiz diyelim!
Kaliteli eğitime erişim her çocuğun anayasal hakkıdır. Otizm de ise eğitim haktan da öte otizmin tek çaresidir.

Tüm çocukların eğitim ortamlarına ayrıştırılmadan dahil olabilmesi için siz de bu videoyu #OkuldaBirlikteHayattaBirlikte etiketiyle paylaşarak destek olun!

#EğitimdeEngelliHakları
@tohumotizm ????