Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Büşra Pekin’in baş rolünde yer aldığı Dilberay filmi ilk haftasında hasılat rekoru kırdı!..

Büşra Pekin’in baş rolünde yer aldığı Dilberay filmi ilk haftasında hasılat rekoru kırdı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Vizyona girmeden üzerinde en fazla konuşulan ve yılın en merak edilen filmlerinden olan Dilberay, 4 Şubat’ta seyirciyle buluştu.

Gerçek hayat hikayelerinin sinemaya uyarlanıp beyaz perdede izleyiciyle buluşmasının son halkası olan Dilberay, vizyona girdiği ilk hafta sonu izleyiciden tam not aldı. En fazla izlenen ikinci film olurken elde ettiği 3.715.579 TL hâsılatla gişenin lideri oldu.

29 Nisan 2019’da hayatını kaybeden şarkıcı Dilber Ay’ın hayatının anlatıldığı filmde şarkıcıyı Büşra Pekin canlandırıyor. Performansıyla övgü dolu yorumlar alan Büşra Pekin filmde, sanatçının unutulmaz şarkılarını da seslendirdi.

Filminin senaryosu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner tarafından kaleme alındı. Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği filmde, Görüntü Yönetmeni olarak Jean Paul Seresine, Kurgu Yönetmeni olarak Mustafa Presheva ve Müzik Direktörü olarak İskender Paydaş’ın imzası bulunuyor.

Büşra Pekin'in baş rolünde yer aldığı Dilberay filmi ilk haftasında hasılat rekoru kırdı!.. 92

Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak, çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı Dilber Ay… 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı, evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için dayak yedi, işkence çekti ama o, yaşadığı bütün acılara inat, Allah vergisi sesinden aldığı güçle adım attığı sahnelerde zirveyi de gördü, hapishaneyi de…

Hiç yılmadı. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan. Hafızalara kazınan sesiyle ölümünden sonra da tüm Türkiye’nin sevgi ve saygıyla andığı usta bir sanatçı olarak hafızalardaki yerini koruyor, kadının gücünü kanıtlamayı sürdürüyor.