Ana sayfa Dizi Haberleri Büyük paralar dökülen, büyük hedefler konulan Barbaros Hayreddin projesi TRT1 için tam bir hayal kırıklığı oldu!

Büyük paralar dökülen, büyük hedefler konulan Barbaros Hayreddin projesi TRT1 için tam bir hayal kırıklığı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’in Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesini anlatma ve bunun üzerinden de milyonların gururunu yükseltmeyi amaçlayan, neredeyse 3 yıla yayılan hedefi ne yazık ki istenilen sonuçları vermiyor… Geçen sezon yayınlanan ve istenilen reytingleri elde edemeyen Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin yayınından bir yıl kadar önce hazırlıklar başladı.

TRT1’in son yıllara damga vurmasını beklediği ve Akdeniz’in Türk Gölü haline geldiği 16. yüzyıla izleyicileri götürecek dizi projesi için büyük paralar harcandı, büyük emekler ortaya konuldu. Set ekibinden, oyuncu kadrosuna, dekorundan tutun da kostümlerine ve diğer tüm detaylarına kadar çok yüksek bütçeli bir deneme yaşandı.

Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe gibi çok iddialı iki ismin yanında birçok önemli oyuncu ile yola çıkan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi geçen sezon istenilen noktaya gelememişti. TRT1’in aradığı şey sezona damga vuracak reytingler ve milyonları ekran başına toplayacak bir projeydi. Ancak ilk denemede bu gerçekleşmedi.

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı ise kamu yayıncısının ikinci denemesi olarak bu sezon izleyicilerle buluşmaya başladı. Daha iki bölüm yayınlanmasına rağmen, Cuma akşamları reytinglerde TRT1 için yine bir hayal kırıklığı yaşandı.

Büyük paralar dökülen, büyük hedefler konulan Barbaros Hayreddin projesi TRT1 için tam bir hayal kırıklığı oldu! 7

Tolgahan Sayışman’ın başrolünde yer aldığı ve hem konsepti hem oyuncu kadrosu hem de dekorları yenilenen Barbaros Hayreddin projesinin bir kez daha istenilen noktaya gelemediğine şahitlik ediyoruz.

Belki henüz dizi daha yeni başlamış ve yeterince zaman tanınmamış olabilir. Ancak gerçekler farklı. Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti gibi iki dizinin etkili olduğu Cuma rekabetinde Barbaros Hayreddin dizisinin çok iyi bir çıkış yapma ihtimali artık yok denecek kadar az bir ihtimal.

Dizi izleyicilerini cezbedemeyen Barbaros Hayreddin ile birlikte TRT1 için bu kadar büyük emek ve paranın harcandığı bir projede elde edilen sonuçlar, nerede hata yapıldığını düşünmek adına bir hayli eğitici olmuş gibi gözüküyor.

Barbaros Hayreddin dizisinin 3. yeni bölümü 6 Ocak Cuma akşamı yayınlanacak ve elde edilecek reytingler şimdiden büyük bir sınav olarak nitelendiriliyor. Yine düşük reytingler gerçekleşir ise TRT1 adına zor bir kararın eşiğine gelinecek. Ya dizi bu kadar büyük bütçeyle yola devam edecek, ya gün değiştirecek, ya da erken bir finale doğru hızla gidilecek.