Ana sayfa Dizi Haberleri Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir aynı projede! Disney Plus’ın Türkiye planı deşifre oldu!

Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir aynı projede! Disney Plus’ın Türkiye planı deşifre oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – ABD ile birlikte dünyanın en fazla dizi ihraç eden ülkesi son yıllardaki verilere göre Türkiye oluyor… Türk dizilerine olan ilgi birbirinden farklı kültürde ve kişilikte olan insanları derinden etkiliyor. Bu durumun izlerini sosyal medyada yabancı dizi hayranlarının, Türk dizi izleyicilerinden çok daha meraklı ve fanatik olmalarından da anlayabilirsiniz.

Türk yıldızlarının dünya piyasasına Netflix gibi uluslararası bir platform ile çıkmaları önemli sıçramalara neden oldu. En son bu durumu Hazal Kaya ve Selahattin Paşalı’nın başrolünde rol aldığı Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli dizinin dünya çapında ilgi görmesinden ve çeşitli analizlere konu olmasından gördük. Benzer bir durum Gökçe Bahadır, Fırat Tanış, Barış Arduç ve Salih Bademci’nin başrolünde yer aldığı Kulüp dizisinde de yaşanmıştı.

Türk dizi yıldızları ile birbiri ardına özel anlaşmalara imza atan Disney Plus, Netflix’ten biraz daha farklı yol izliyor. Halit Ergenç, Engin Akyürek, Hande Erçel, Eda Ece, Demet Özdemir, Aras Bulut İynemli, Can Yaman gibi birbirinden önemli oyuncuyla özel anlaşmalar yapan Disney Plus, bu isimlerin sadece kendi platformunda olması gibi bir hedef de ortaya koymuş durumda.

Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir aynı projede! Disney Plus'ın Türkiye planı deşifre oldu! 64

Disney Plus’un attığı üst üste özel anlaşmalar ve dizi projelerine bakılır ise, Türkiye’ye büyük önem verildiği hemen anlaşılır. Disney Plus, farklı ülkelerde de yine yerli yapımlar yaptırıyor ama Türkiye’yi bir dizi üretim üssü olarak konumlandırdığını anlaşılıyor.

Yapılan anlaşmalar oyuncuları bağladığı gibi birçok yapım firması da bu ünlü isimlerin yer alabileceği, dünya çapında ilgi görecek hikayeleri üretmek için senaristlerle anlaşıyor, ekipler kuruluyor ve dizi piyasası büyük bir hareketlilik yaşıyor.

Yaz başında Disney Plus’ın Türkiye’de yayına başlaması ve birbiri ardına çekilen işlerin de bu platform ile dünyaya yayılması kısa sürede Türk dizi sektörüne büyük bir ivme katacaktır. Türk Lirası’ndaki erime dikkate alındığında başka bir ülkede çok daha büyük maliyetlerle yapılabilecek olan diziler, Türkiye’de daha uygun fiyata sağlanabiliyor.

Buna en yakın örnek bölüm başı 650 bin dolar maliyeti olan Kulüp dizisi oldu… ABD veya başka bir Batılı ülkede böyle bir dizi çekmenin bölüm başı maliyetinin 1 milyon dolardan fazla olabileceği belirtiliyor. Bu durum da Disney Plus’ın neden Türkiye’de birbiri ardına önemli isimleri kendisine bağlamak için anlaşmalar yaptığının alt metni olarak ortaya çıkıyor.

Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir aynı projede! Disney Plus'ın Türkiye planı deşifre oldu! 65

ABD’li dev şirketin attığı bu adımlar, Türkiye’nin dizi ihracatını da çok daha popüler hale getirecek gibi gözüküyor. Ünlü Türk yönetmen Ferzan Özpetek, 40 yılı aşkın süredir İtalya’da bulunuyor. Özpetek’in geçtiğimiz yaz ayında çekimleri yapılan ve Burak Deniz’in de rol aldığı Cahil Periler dizisi İtalya’nın ilk yerli Disney Plus projesi oldu.

Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir aynı projede! Disney Plus'ın Türkiye planı deşifre oldu! 66

Türkiye’de birbiri ardına ortaya çıkan anlaşmalar, yeni dizi projeleri düşünülür ise, ülkemizin yıldızları yakın zamanda birçok ülkenin önüne geçecek kalitede ve sayıda projeyle Disney Plus’ın itici gücü olacak gibi gözüküyor.