Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cem Belevi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cem Belevi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cem Belevi, 4 Haziran 1987 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk müzisyen, dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Cem Belevi
Doğum Tarihi: 4 Haziran 1987
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.81 m.
Kilosu: 71 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Siyah
Instagram: https://www.instagram.com/cembelevi/

Cem Belevi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ressam bir anne ile müzisyen bir babanın oğlu olarak İzmir’de dünyaya geldi. “Annemin yağlıboya resim kokuları, babamın gitar, piyano sesleri içinde büyüdüm diyebilirim. Yedi yaşımda duyduğum her şeyi çalabiliyordum, piyano dersi alıp kendimi geliştirdim. Sonra gitar çalmaya ve besteler yapmaya başladım.”

Çocukluk yılları: Müzikle küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. 7 yaşında ailesinin de desteği ile piyano dersleri alarak müziğe ilk adımlarını atmış oldu ve 13 yaşında ‘kendimi en iyi ifade ettiğim enstrümanım’ dediği gitarla tanıştı. Okul yıllarında sayısız konserler vererek şarkı söylediği her toplulukta büyük beğeni topladı. İlk bestelerini de o yıllarda yapmaya başladı. Lise yıllarında sözü müziği kendisine ait şarkılarının, tüm arkadaşları tarafından dillere dolanması, şarkı söyleme ve beste yapma isteğini daha da arttırdı. 18 yaşında vizyonunu genişletme ve farklı kültürleri tanıma isteği ile üniversite eğitimini İngiltere’de almaya karar verdi ve orada 5 yılını geçirdi.

Eğitim hayatı: İngiltere’de 6 ay Cambridge’de dil eğitimi, sonrasında 1 sene Londra David Game College’ta ekonomi ve 3 sene Brunel Üniversitesinde Uluslararası İşletme okuyarak üniversite eğitimini tamamladı. Aynı zamanda London Scholl Of Contemporary Music (LCCM)’te; Blues, Jazz ve Şan eğitimi aldı. Ayrıca birçok dernek organizasyonları ve çeşitli etkinliklerde de şarkılarını söyleme fırsatı buldu

Müzik kariyeri: Üniversiteden mezun olduktan sonra kariyerine, Londra’da dünyaca ünlü bir şirkette çalışarak başladı, kısa bir sure sonra içindeki profesyonel müzik yapma ve şarkı söyleme tutkusunu daha fazla ertelememek için, çevresinin de baskısıyla her şeyi bırakıp Türkiye’ye döndü. 2011 yılında albüm çalışmalarına başladı. 2015 yılında Ayshe ile düet yaptığı ‘Kim Ne Derse Desin’ şarkısıyla büyük beğeni topladı. Ardından yine 2015 yılında ‘Sevemez Kimse Seni’ ve 2016 yılında da yeni şarkısı ‘Sor’ ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. 2017 yılında ise ‘Aç Kollarını’ ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2011 yılında albüm çalışmalarına başladı. ‘Bilmezsin’ isimli ilk albümündeki şarkıların tamamının söz ve müzikleri kendisine aittir. ” Üniversite hayatım boyunca çalıştım, tüm okul masraflarımı kendim ödüyordum. Londra’da öğrenciyken barlarda, metrolarda gitar çalardım. Kafelerde barista da oldum, şoförlük de yaptım. Hepsi bana çok şey kattı. Burada olmayı da çok istedim ve kolay olmadı, şimdi kıymetini çok iyi biliyorum. Çocukluk zamanlarımdan bu yana kendimi bildim bileli hep şarkılar söylüyorum müziği seven bir ailede büyüdüm, 15-16 yaşlarımda şarkılar yazmaya başladım, lisede okul orkestrası ile sahneleri tattım ve kopamadım Üniversite yıllarımda Londra’daydım orada yaşamam özlediklerime Besteler yapmama sebep oldu, üniversite bitince de müziğin hayatımda hobi olarak kalamayacağını profesyonel olarak yapmak istediği i anladım ve Türkiye’ye dönüp albüm yaptım. Sonrası arka arkaya geldi, Single’lar diziler, filmler, konserler.”

Oyunculuk kariyeri: İlk albümünden sonra ekranlara çıkmaya başladı. “Benim yolum şarkıcılıktı aslında. Şarkıcılık oyunculuğun kapısını açtı bende. Dizilerden teklifler gelmeye başlayınca oyunculuk eğitimi almaya karar verdim. Ekrana çıkmaya başlayınca çevreniz genişliyor ve yeni insanlar tanıyorsunuz haliyle. Tolgahan Sayışman ile tanıştım. Kendisi beni bu camiaya ısındırdı, yapımcılarla ve Altan Gördüm hocamla tanıştırdı. Akademi 35.5’ta Altan hocadan 1.5 sene oyunculuk eğitimi aldım.

Cem Belevi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayatının dönüm noktası: Ayşe ile ‘Kim Ne Derse Desin’ şarkısında düet yaptım. Düetle birlikte televizyon programlarına çıkmaya başladık. O programlardan birinde “İnadına Aşk” dizisinin cast direktörü Nesrin Namal beni görüyor ve Osman Sınav’a söylüyor. Dizideki ‘Deniz’ karakterine uygun görüyorlar beni ve bir anda kendimi Osman Sınav ile konuşurken buluyorum. O projeden sonra benim hayatım değişiyor.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2015 yılında, ‘İnadına Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Deniz Aras’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kaçın Kurası’ dizisinde canlandırdığı ‘Pars’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini, hızlı düşünen, eğlenceli, azimli, çalışkan, gülmeyi seven, çabuk yükselip hemen gevşeyen, kalabalıklara dokunup sadeliği seven birisi olarak tanımlıyor.

İlk sinema filmi: Levent Görgeç/ Yıldızlar da Kayar- Das Borak

Hayata bakışı: Biraz hızlı düşünüp hızlı karar veriyor aynı zamanda tezcanlı. “Aklıma bir şey geldiğinde hemen onu yapmak istiyorum. Ekip de ‘Ama öyle karar vermemiştik, şunu yapacaktık’ demeye başlıyor. Orta yol bulunuyor ama onları yorabiliyorum, yalan yok. İlk albümümde mücadele edip kaybetmeyi yaşadım. Şimdi de kazanmayı yaşıyorum. Hayat zaten bir deneyim. O yüzden grafik bazen aşağı bazen de yukarı gider. Bu deneyimleri yakınlarımın gözü önünde yaşamak ve yükseliş grafiğinde olmak herkesin hoşuna gidiyor. Kötü gittiği zamanlar özellikle babamla iletişim zor oluyordu. Senelerce İngiltere’de okumuşsun, radikal karar verip başka bir iş yapacağım diyorsun. Bir de yaptığın iş müzik olunca işadamı birisine meslek gibi gelmiyor doğal olarak. Onu anlatmaya çalışıyorsun bir yandan da devamlı tüketiyorsun, göze batıyor haliyle. Şimdi grafik yukarı doğru çıkmaya başlayınca keyifler yerine geldi tabii.”

İş hayatına bakışı: Müzikteki Popstar kavramını ‘içi boş’ bir kavram  olarak değerlendiriyor.  “Sadece genç isimler arasında değil artık; her mahallede, her apartmanda, her televizyon programında star arayışı var. Haliyle herkes bir yerlerin starı olmuş durumda. Bu sebeple popstar kavramı bana artık çok boş geliyor. Her geçen gün yeni birinin çıktığı müzik dünyasında beni farklılaştıran şey, yazıyorum, besteliyorum, söylüyorum. Sürekli üretip gücümü kendimden alıyorum. Evet, herkesin desteğine ihtiyacım var ama kimseye muhtaç değilim. Bunu bilmek ve hissetmek beni çok güçlü ve sanırım diğerlerinden farklı kılıyor.”

Kariyer planı: Müzisyenliğinin yanı sıra sevdiği projelerle oyunculuk kariyerini de sürdürmek istiyor.  “Oyunculuk şarkıcılık kadar arzuladığım bir tutku değildi; ama eğitimim vardı ve şarkıcılıktan sonra gelen teklifleri doğru değerlendirdim. Zaten pop müzik yapan biri oyunculukla ilgili fikir sahibi olmalı ki hem sahnesinde hem kliplerinde kullanabilsin. Bu sebepten ben kendimi iki farklı iş yapıyormuş gibi hissetmiyorum. İçime sinen güzel bir proje olduğu sürece oyunculukta varım. Müzik kariyerimde ise, her şarkıdan sonra, bir sonraki şarkımın daha iyi olacağına inanıyorum. Bu yüzden güzel şarkılar yapan adam olarak anılmak isterim.”

Gelecek Hayali:  Sinema sektöründe de kalıcı olmayı istiyor. “Müzik camiasında albüm yapmak neyse beyazperdede rol almak da bana göre öyle. Daha kalıcı eserler bırakmak adına daha çok sinema filmi çekmek istiyorum. Oyunculuğu çok seviyorum, en son Hazal Kaya, Enis Arıkan ve Onur Tuna ile beraber ‘Benden Ne Olur’ adlı sinema Filmini çektik tabi malum pandemi sebebi ile yayına henüz girmedi. Müzikle beraber oyunculuğa da devam etmek istiyorum. Sinema bana biraz daha er meydanı gibi geliyor. Tam tersi bir karakteri canlandırmak isterim. Aslında benim gönlümde yatan dram. Fakat çok heyecanlandıran bir proje gelirse komediyi de düşünebilirim.”

Kaygıları: Günümüzde insanların arasında ‘kötü kalpli’ olanların çoğaldığını düşünüyor ve bunu kaygı verici buluyor. “Sektöre girdiğimde fark ettim ki her şey göründüğü gibi büyülü değilmiş. Mesela önceden hayranı olduğum bazı insanları yakından tanımak beni üzdü. Defalarca, keşke kişiliklerini tanımayıp o isimlerin uzaktan bir seveni olarak kalsaydım diye düşündüm. Bu yaşadıklarım bana kimseye olduğundan fazla anlam yüklememem gerektiğini öğretti. Müzik dünyası hiç adil değil. Yıllar önce bana göre doyurucu bir albümle çıkış yapmıştım ama kendini göstermek için iyi müzik yapmanın yeterli olmadığını anladım. En yetenekli, sesi en iyi, besteleri harika olan bile en iyi yerde olamıyor. Bu durumda başlarda kırıldığım oldu ama bu beni aynı zamanda kamçıladı. Kısaca bu sektörde yetenek tek başına asla yeterli değil. Gereken, azim, inanç, çelik gibi sinirler ve sana inanan bir ekip…”

Cem Belevi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Şarkı yazarken en çok doğadan çok besleniyor. “İzmir’de doğduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Urla’ya kaçıyorum. Denize bakmayı, temiz havasını seviyorum. O dinginlik, sakinlik… “İzmir’e öyle bir aşığım ki dünyanın neresine gitsem bu şehirle kıyaslıyorum. ‘Aaa şurası İzmir’in 1. Kordon’u gibi’ diyorum. Atina’nın çarşısını Kemeraltı’na benzetiyorum…”

DİZİLERİ

2015/ 2016 – İnadına Aşk/ Deniz Aras

2016- Kaçın Kurası/ Pars

2016 – Rengarenk

2017 – Kalk Gidelim

2018- Cennetin Gözyaşları

2019- Kalk Gidelim / Sinan

2021 – Menajerimi Ara

FİLMLERİ

2021- Benden Ne Olur? / Efe

2016 – Yıldızlar Da Kayar – Das Borak

ALBÜMLER

2013 – Bilmezsin

Single – EP

 2014 – Kim Ne Derse Desin (feat. Ayshe)

2015 – Sevemez Kimse Seni

2015 – Hayat Belirtisi

2015 – Sor

2016 – Alışamıyorum

2017 – Dumanlı Sevda

2017 – Aç Kollarını

2018 – Mışıl Mışıl

2018 – Yedi Düvel

2019 – Bundan Sonra

2019 – Farkında Mısın?

2020 – Kaç Kere Sever İnsan?

2020 – Adaleti Yok (feat. Tetik)

2020 – Farkında Mısın? (Akustik)

2020 – Bundan Sonra (Akustik)

2020 – Leyla & Mecnun

2021 – Leyla & Mecnun (Akustik)

2021 – Dön Bebeğim (Akustik)

2021 – Buz Yanığı (Akustik)

2021 – Bilmez

2021 – Melekti Sanki